gospodarstvo

Blagovne znamke Vina Brežice naprodaj

16.6.2014 | 10:00 | STA

Foto: M. L., arhiv DL

Foto: M. L., arhiv DL

Brežice - Stečajni upravitelj Vina Brežice Zlatko Vili Hohnjec je na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) objavil vabilo k dajanju nezavezujočih ponudb za nakup blagovnih znamk te družbe. Tako se med drugim prodajata blagovni znamki Bistra in Bizeljčan, pa tudi druge znamke vod, sokov ter vina.

Hohnjec, ki je za STA napovedal, da se bo stečajni postopek Vina Brežice sklenil konec leta, bo nezavezujoče ponudbe zbiral do 11. julija.

Po njegovih besedah mu je premoženje družbe, ki je od leta 2009 v stečaju, v glavnem uspelo prodati. Poleg blagovnih znamk, med katerimi je bilo doslej največ zanimanja za blagovno znamko vode Bistra, nekaj pa jih je že poteklo, so naprodaj še manjša nepremičnina, manjši preostanek garantnih zalog Vina Brežice in še nekaj malega.

Navedeno naj bi najkasneje do jeseni prodali. V zadnjem četrtletju pa bodo skušali izterjati še zadnje težje izterljive terjatve ali pa jih prenesti na upnike ter stečajni postopek končati do konca leta, je dodal.

Glede poplačila terjatev ločitvenih upnic in delavcev je pojasnil, da so ločitveni upniki dobili, kar jim je šlo oz. kar je bilo mogoče dobiti, delavce pa so v celoti poplačali. Dolgujejo jim sicer še obresti, ki so se natekle ob njihovih terjatvah, in ki jih nameravajo poplačati z izkupičkom od prodaje zadnjega premoženja Vina Brežice v stečaju, je še povedal Hohnjec.

Glavnino nepremičnin in opremo Vina Brežice v stečaju so na lanski, po vrsti tretji dražbi, za 2,5 milijona evrov prodali podjetju BGS elektrika z Dobove, ki v brežiških prostorih nadaljuje s svojo proizvodnjo.

Sicer pa je Okrožno sodišče v Krškem po tem, ko je zaradi večmesečnih zaostalih izplačil delavcem v Vinu Brežice potekala enomesečna stavka, septembra 2009 razpisalo stečaj družbe. Prvo dražbo so nato opravili junija 2010 in drugo januarja 2011. Hohnjec pa je skušal nepremičnine in opremo družbe kasneje prodati tudi z zbiranjem nezavezujočih ponudb.

Omenjeno podjetje je leta 2008, ko je prešlo v last tedanjega direktorja Mihajla Čuleta, zaposlovalo približno 150 delavcev, glede pijač pa je imelo na slovenskem trgu približno osemodstotni delež.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava