kultura

Jutri Ana Desetnica obišče Krško

30.6.2014 | 18:00

Pred štirimi leti je Ana Desetnica obiskala Brežice. (Foto: D. A. L.)

Pred štirimi leti je Ana Desetnica obiskala Brežice. (Foto: D. A. L.)

Krško - Jutri in pojutrišnjem bo v Krškem potekal mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki je svojo pot po ulicah slovenskih mest začel v četrtek v Kranju.

Ana Desetnica, ki bo letos doživela že svojo 17. izdajo, postaja vedno bolj vseslovenska. Razen Kranja in Maribora bo obiskala še Ljubljano, Krško, Celje, Šoštanj, Izolo, Sežano, Ruše in Novo Gorico. Na ulice bo privabila 42 skupin iz 12 držav.

Festival ima letos prvič podnaslov - Tkanina mesta. To je širša tema, s katero organizatorji, društvo Ana Monro, vpenjajo festival in ulično gledališče v kontekst vsakodnevnega urbanega življenja, ki si ga tkemo posamezniki in ki dopušča raznovrstne podobe, interpretacije in akcije.

V Krškem bo program potekal jutri od 17. do 21. ure na ploščadi pred Kulturnim domom, v sredo pa od 10. do 22. ure v mestnem parku pri Valvasorjevi knjižnici. V soboto bodo ob 17. uri otroške delavnice Ustvarjalnice, ob 19. uri predstava ruskega huliganskega gledališča Teater miniatyur Titanik in plesno akrobatska predstava hrvaške skupine Kam hram Ljubezenska blesologija.

V sredo se bo program dopoldne začel s Pravljičnim parkom in popoldne nadaljeval z Ustvarjalnicami, ob 18.30 bo na vrsti glasbena pravljica Deklica z vžigalicami VDC Sonček iz Krškega,  ob 19. uri bo Šugla Gledališče pripravilo predstavo Romeo in Julija,ob 20. uri bo na vrsti Maskirani kriminal Lovra Finžgarja in Nike Škrlec, ob 21. uri pa bo festival zaključil kolektiv Prežgana kava s pripovedovalskim večerom Prežgane zgodbe.

I. V.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava