mladi dopisnik

Namesto sladoleda denar namenili ogroženim v poplavah

3.7.2014 | 13:45

Namesto sladoleda denar namenili ogroženim v poplavah

Novo mesto - Učenci osnovne šole Grm vsako leto zbirajo star papir, izkupiček pa v tretjinskem razmerju namenijo pomoči socialno šibkejšim (šole v naravi ekskurzije, potrebščine), naložbam v dvig kvalitete življenja in dela v šoli (letos bomo kupili tri zunanje fitnes naprave) in nagradam za učence, kot vzpodbudo za nadaljnje zbiranje papirja. Učenci običajno zadnje šolske dni odidejo v mesto z razrednikom na sladoled ali pico.

V letošnjem šolskem letu pa so se učenci petih oddelkov (4.a, 4.b, 5.b, 5.c in 6.c) odločili, da se bodo odpovedali hladnemu posladku in denar darovali za nakup čistil, razkužil in ostalih pripomočkov za ljudi na poplavljenih območjih. Tako smo za skoraj 300 evrov nakupili razkužila, čistila, zaščitne rokavice, krpe, vilede in ostalo, kar bo v pomoč ljudem, da bodo lažje odpravili posledice poplav.

Ves material so v torek, 24.junija, prevzeli predstavniki Društva za razvijanje prostovoljnega dela in ga v petek, 27. junija, odpeljali v Banja Luko ter ga izročili Slovenskemu društvu Triglav, ki bo material razdelilo ljudem na poplavljenih območjih.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava