posavje

Namesto imenovanja Resnika obtoževanja o korupciji in nov razpis

11.7.2014 | 10:20 | A. K.

Božidar Resnik je včeraj razočaran zapustil sejo krškega občinskega sveta.

Božidar Resnik je včeraj razočaran zapustil sejo krškega občinskega sveta.

Krško - Včerajšnja seja krškega občinskega sveta je bila verjetno ena najbolj vročih v zadnjem mandatu. Tukajšnji svetniki bi namreč morali odločati o imenovanju novega direktorja javnega zavoda Center za podjetništvo in turizem (CPT) Krško, a se je zataknilo, saj o sklepu, ki je bil prvotno predlagan v dnevnem redu, na koncu sploh niso glasovali.

Franc Češnovar (Foto: A. K., arhiv DL)

Franc Češnovar (Foto: A. K., arhiv DL)

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavlja sedem članov občinskega sveta, je namreč v svojem predlogu občinskemu svetu zapisala, naj svetniki o izdaji soglasja novemu direktorju ne odločajo in da naj se razpis ponovi. Zaradi tega pa je nekaterim svetnikom  zavrela kri.

Resnik je Češnovarju, ki je dolgoletni član stranke SLS, katera ima največ članov v krškem občinskem svetu iz njenih vrst pa prihaja tudi župan Miran Stanko, zaradi navedb v pismu članom sveta zavoda že napovedal tožbo.

"Mi svetniki dopuščamo, da gradivo vidi samo Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, mi pa odločamo o tem, da ne odločamo o gradivu, ki ga sploh nismo videli. Če to ni norčevanje, ne vem, kaj je," je bil oster Peter Žigante (LDS).

Svetniki namreč gradiva pri tej točki pred oziroma na seji sploh niso dobili, videli so ga le člani prej omenjene komisije. Kot je slednja zapisala v obrazložitvi, je v postopku izbire direktorja prišlo do nasprotja interesov pri odločanju sveta javnega zavoda, poleg tega pa je tudi pravna služba občine Krško, katere mnenje sicer ni zavezujoče, svetu javnega zavoda predlagala razveljavitev postopka in pričetek novega.

In kdo je človek, ki je razburkal že tako pred volitvami pregreto politično ozračje? Nekdanji dolgoletni prvi mož krškega Kostaka Božidar Resnik, ki ga je svet zavoda Centra za podjetništvo in turizem Krško s štirimi glasovi za in dvema proti že konec maja izbral za novega direktorja. Ker pa je neizbrani kandidat Franc Češnovar, ki javni zavod vodi zadnjih osem let, predsedniku sveta zavoda poslal zahtevo za zagotovitev zakonitosti v postopku izbora direktorja, je pravna služba občine kmalu po njegovem pismu izdala mnenje, da v primeru imenovanja novega direktorja obstaja nasprotje interesov.

"Sporen" naj bi bil član sveta zavoda CPT in občinski svetnik Silvo Krošelj (SD), ki bi se po Češnovarjevem mnenju moral izločiti iz sicer tajnega glasovanja. Resnik namreč toži Krošljevega očeta, ki mu je posodil večjo vsoto denarja, a mu je ta ni vrnil.

Po dolgotrajni razpravi sta bila predloga komisije tesno, za 12 glasovi za in 10 proti ter 2 vzdržanima na koncu izglasovana kar pomeni, da bo svet zavoda, ki je bil vmes zamenjan, objavil nov razpis za direktorja.

Več o ozadju burnega dogajanja, očitkih o korupciji in novih imenih za vroč direktorski stolček,  ki krožijo v javnosti, pa v četrtkovem Dolenjskem listu!

‹ nazaj

Komentarji (3)

11.7.2014Ocenijoze 
Kaj bi pa rad Resnik še en fino plačan stolček,če bi bil tako sposoben kot se dela bi še danes vodil kostak nebi prodal svojih delnic po tako visoki ceni kot jih je,naj si pogleda g. Muho,ki sedaj vodi kostak v prvi vrsti je človek z veliko začetnico tako za navadnega delavca kot ostale v firmi nepa Resnik,ki je znal samo kričati pa še kaj drugega.Žigante pa se naj raje pogleda v ogledalo in utihne ,ker za Krško ni naredil nič kot samo zdraho dela v svoji firmi in na seji OS.
11.7.2014Ocenimihael 
Jože čista resnica ne navijam ne Češnovarja in ne za Resnika,ker sta oba ena velika lenuha,a živita pa dobro na tuj račun.
11.7.2014OceniKuči 
Naj se Resnik raje svoji družini posveča, kot pa politiki.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava