Starega znanca prijeli v desetih minutah

22.7.2014 | 12:00

Starega znanca prijeli v desetih minutah

Včeraj malo po 11. uri je oškodovanec iz okolice Dolenjskih Toplic poklical na številko 113 in policiste obvestil, da je v stanovanjski hiši zalotil moškega. ki je ukradel zlat nakit. Po storjenem kaznivem dejanju je moški pobegnil z osebnim avtomobilom.

Moški se je lastniku hiše sprva izdajal za zdravnika, ki je naključno vstopil v hišo. Oškodovanec je policistom sporočil tudi registrsko številko, znamko in tip osebnega avtomobila ter smer, v katero se je osumljenec odpeljal.

Novomeški OKC je napotil policijske patrulje na vse tiste točke, kjer bi na podlagi prejetih podatkov vozilo lahko izsledili. Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so tako že v desetih minutah od prijave tatvine v Bršljinu izsledili in ustavili osumljenca. Gre za 62-letnega državljana Slovenije s stalnim bivališčem v Bosni in Hercegovini.

Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli mercedesa, v katerem se je vozi. Osumljenca so policisti na območju Slovenije že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj goljufij in tatvin. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Dobro sodelovanje z občani

"V zadnjem času se na območju naše policijske uprave potrjuje, da so občani naš zanesljiv partner pri preprečevanju in odkrivanju kaznivih dejanj, prekrškov in drugih nedovoljenih in motečih ravnanj. Veliko pozornosti in ukrepov namenjamo prav sodelovanju z lokalnim prebivalstvom, saj smo prepričani, da lahko le skupaj dosegamo cilje in se prilagajamo spremenjenim varnostnim razmeram. Opažamo, da ljudje v vedno večji meri upoštevajo naše nasvete, kako se izogniti nevarnim situacijam. Po naših pozivih se je občutno povečalo tudi število klicev na številko 113 v primerih, ko nas ljudje obveščajo o sumljivih vozilih in neznancih, ki se zadržujejo v njihovem okolju in si ogledujejo hiše in druge objekte in bi lahko izvrševali kazniva dejanja. Vedno natančnejši so tudi opisi sumljivih oseb. Prebivalci si zapisujejo registrske številke vozil, sporočajo smer njihovega gibanja in druge podrobnosti, ki policistom omogočajo lažjo identifikacijo in uspešno preiskavo kaznivih dejanj," pravi tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik.

"Prebivalci na območju naše policijske uprave na ta način tudi sporočajo, da jih ne skrbi le za svojo varnost in varnost lastnega premoženja, ampak tudi za varnost drugih v skupnosti. V poletnih mesecih in v času dopustov je to še toliko bolj pomembno, saj vsako poletje, ko so ljudje po več dni odsotni z doma, obravnavamo več vlomov v stanovanjske hiše in tatvine," dodaja Drenikova in poudarja, da se policisti odzovejo na vsak klic skrbnih občanov in zanesljivih sosedov ter na kraj takoj napotijo policijsko patruljo, ki včasih že s svojo prisotnostjo nepridiprave odvrne od njihovih namer.

Vlomi in tatvine

V noči na ponedeljek je v Novem mestu nekdo z vrta stanovanjske hiše ukradel leseno mizo in štiri stole, včeraj  dopoldan pa je v Sevnici nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel denar in nakit.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava