dolenjska

Županove zahvale ob občinskem prazniku

23.7.2014 | 11:10 | M. Ž.

Prejemniki županovih zahval z županom. (Foto: M. Ž.)

Prejemniki županovih zahval z županom. (Foto: M. Ž.)

Vitrino s kipom rastoče topliške kopalke sta odprla župan Jože Muhič in idejni oče vseslovenskega projekta dr. Janez Gabrijelčič.

Vitrino s kipom rastoče topliške kopalke sta odprla župan Jože Muhič in idejni oče vseslovenskega projekta dr. Janez Gabrijelčič.

Sopranistka Tina Debevec in harmonikar Izidor Kokovnik.

Sopranistka Tina Debevec in harmonikar Izidor Kokovnik.

Dolenjske Toplice - V Dolenjskih Toplicah so s sinočnjo slavnostno sejo občinskega sveta prešli v sklepni del praznovanja občinskega praznika. Grba občine letos niso podelili, je pa zato župan Jože Muhič podelil pisne zahvale za delo in sodelovanje v iztekajočem se mandatu. Prejeli so jih: posthumno bivša ravnateljica Irena Šmid Hudoklin, Božena Pavasović, Helena Kulovec, Jože Lukšič in anketarji, Helena Šobar Zajc, Ivana Pelko in aktivisti KORK Dolenjske Toplice ter domači župnik Dušan Kožuh.

Na prehojeno pot v zadnjem letu dni se je v slavnostnem govoru ozrla podžupanja Alenka Malenšek. »Veliko projektov je bilo zaključenih – nekaj velikih, več manjših, vsi pa z namenom, da našim občanom izboljšamo kvaliteto bivanja bodisi na vasi bodisi v Toplicah,« je poudarila.

Tako so dokončali kanalizacijo v Podhosti in na Selih, na Cvibljah so dobili asfaltno cesto s pločnikom, meteorno kanalizacijo in javno razsvetljavo ter novo makadamsko pot za graditelje novih hiš, dokončali so prvo fazo energetske sanacije osnovne šole, druga pa pravkar poteka, rešili so odlaganje kosovnih odpadkov … Nekaj naložb jih čaka še do konca leta.

Zbrane je nagovoril tudi župan Muhič in med drugim ob koncu mandata dejal: »Smo naredili vse, kar smo si zadali pred štirimi leti? Žal nismo, vendar sem glede na danosti, ki so v tem trenutku v Sloveniji, z vsem, kar smo naredili, pravzaprav zelo zadovoljen. Čaka pa nas še veliko del.«

Za govorniški oder so stopili tudi straški župan Alojz Knafelj ter gosta, predstavnika lokalnih oblasti iz pobratenih občin Tuhelj na Hrvaškem in Rekovac v Srbiji. Slednji se je Topličanom iskreno zahvalil za vso pomoč, ki so jim jo namenili ob nedavnih katastrofalnih poplavah. V programu so nastopili mešani pevski zbor Dolenjske Toplice ter sopranistka Tina Debevec in harmonikar Izidor Kokovnik.

Slavnostni večer so končali z odprtjem vitrine s kipom topliške kopalke, ki zaznamuje Rastočo knjigo topliške doline. Vseslovenskemu projektu so se v Dolenjskih Toplicah pridružili leta 2012. Ob tej priložnosti je župan Muhič napisal tudi pesem, ki je vgravirana na tej vitrini, kip pa je delo akademskega kiparja Topličana Jožeta Kumra.

Praznovanje občinskega praznika bodo sicer zaključili ta konec tedna. V soboto, 26. julija, bo slovesno in veselo v Podturnu, kjer bo 85-letnico obeležil PGD Podturn, zvečer pa bo na ploščadi pred KKC-jem koncert zasedbe Rockdefect. Nedelja se bo začela v farnim žegnanjem v cerkvi sv. Ane, od 14. ure bo nad Dolenjskimi Toplicami bo tandemsko rekreativno letenje z jadralnimi padali, dogajanje pa bodo sklenili s kmečkimi igrami in ribiškim piknikom na domačiji Barbič.

‹ nazaj

Galerija (32)

slavnostna seja01, slavnostna_seja01
slavnostna seja02, slavnostna_seja02
slavnostna seja03, slavnostna_seja03
slavnostna seja04, slavnostna_seja04
slavnostna seja05, slavnostna_seja05
slavnostna seja06, slavnostna_seja06
slavnostna seja07, slavnostna_seja07
slavnostna seja08, slavnostna_seja08
slavnostna seja09, slavnostna_seja09
slavnostna seja10, slavnostna_seja10
slavnostna seja11, slavnostna_seja11
slavnostna seja12, slavnostna_seja12
slavnostna seja15, slavnostna_seja15
slavnostna seja16, slavnostna_seja16
slavnostna seja17, slavnostna_seja17
slavnostna seja19, slavnostna_seja19
slavnostna seja21, slavnostna_seja21
slavnostna seja23, slavnostna_seja23
slavnostna seja25, slavnostna_seja25
slavnostna seja26, slavnostna_seja26
slavnostna seja27, slavnostna_seja27
slavnostna seja30, slavnostna_seja30
slavnostna seja31, slavnostna_seja31
slavnostna seja33, slavnostna_seja33
slavnostna seja34, slavnostna_seja34
slavnostna seja36, slavnostna_seja36
slavnostna seja37, slavnostna_seja37
slavnostna seja38, slavnostna_seja38
slavnostna seja40, slavnostna_seja40
slavnostna seja43, slavnostna_seja43
slavnostna seja45, slavnostna_seja45
slavnostna seja47, slavnostna_seja47

Komentarji (2)

23.7.2014OceniMAX 
Čestitam g.Jožetu Lukšiču na prejetem priznanju.Zelo pozitivna in spoštovanja vredna osebnost.G.Jože v mojem imenu in imenu mojih staršev ti čestitam in želim dolgo in zdravo življenje.
23.7.2014OceniTopličan 
Čestitke vsem prejemnikom zahval. Vsi si jih res zaslužijo. Čestitke pa tudi gospodu Županu za spomenik, ki si ga je postavil. Res skromno in lepo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava