Poslanec Lisec izžrebal svojega novega štipendista

24.7.2014 | 20:00

Štipendijo, ki jo prispeva poslanec Tomaž Lisec, je prejel Sevničan Andrej Puc.

Štipendijo, ki jo prispeva poslanec Tomaž Lisec, je prejel Sevničan Andrej Puc.

Poslanec Lisec izžrebal svojega novega štipendista

Sevnica - Novi stari poslanec stranke SDS iz sevniške občine Tomaž Lisec je danes izpolnil obljubo, ki jo je dal pred letošnjimi predčasnimi državnozborskimi volitvami. Tako kot leta 2011, ko je bil prvič izvoljen v parlament, se je namreč  zavezal, da bo v primeru (ponovne) izvolitve podelil štipendijo v vrednosti 80 evrov na mesec dijaku ali študentu s stalnim prebivališčem v občini Sevnica do zaključka njegovega izobraževanja na posamezni stopnji oziroma največ do štirih let (do zaključka mandata). Srečni izžrebanec je postal Andrej Puc iz Sevnice.

Leta 2011 je štipendijo poslanca Lisca prejela Stanka Lisec z Lukovca, ki je v tem času že uspešno zaključila študij.

Za štipendijo so se mladi Sevničani in Sevničanke lahko potegovali tako, da so v času predvolilne kampanje izpolnili razglednico, na kateri je bila fotografija že omenjenega kandidata in jo oddali kandidatu osebno, na stojnici, prireditvah ali pa so jo poslali po pošti na naslov, naveden na razglednici.

Žrebanje je danes potekalo na sedežu sevniške SDS na Trgu svobode, Lisec pa je med 124 razglednicami povlekel tisto, na kateri je bilo zapisano ime Sevničana Andreja Puca. Slednji je bil ob telefonskem klicu poslanca pričakovano navdušen in je v zgolj nekaj minutah že prihitel na mesto žrebanja. Mladi Posavec bo 1. septembra letos prestopil prag Srednje šole Sevnica, kjer bo obiskoval izobraževalni program mizar, današnji nepričakovani klic pa mu bo verjetno še polepšal preostanek počitnic.

Besedilo in foto: A. K.

Galerija

Komentarji (9)

25.7.2014Ocenistane 
kako bedno. za bednih 80 eur se hvali naokoli in slika. če bi jih dal od srca bi mu dal in bil tiho. jaz nisem poslanec nimam takšne plače, pa tudi na mesec razdelim cigančkom približno toliko denarja. LISEC TI SI BEDA OD ČLOVEKA.
25.7.2014OceniMirč 
Če ima poslanec plače cca 3.500€ in mu da štipendijo 80€, je to isto razmerje, kot če bi dajal štipendijo človek z minimalno plačo (650€) v znesku slabih 15€. To je sramota, miloščina, ne pa štipendija. Cenena reklama, kupovanje otrok. Isti način ima LAH iz Mirne Peči, ki je kandidiral v Trebnjem. Sram vas bodi!
25.7.2014OceniGegy 
A kdo vidi sploh kaj pozitivnega v takih gestah? Pokazal je neko voljo, da se nekaj spremeni, ob enem pa bo še nekomu pomagal. potrebnih bi bilo več politikov s podobnim razmišljanjem. Me pa prav zanima, koliko dajo tisti, ki najbolj pljuvajo po tej gesti?
25.7.2014OceniMirč 
@Gegy: Če bi dali ti SDS poslanci denar zaradi tega, ker pač želijo storiti dobro dejanje, bi to dali mimo vednosti medijev. Tako pa je točno jasno, zakaj dajo. Najcenejša promocija, o iskreni dobrodelnosti pa ne duha, ne sluha. Pa se naj ti poslanci odpovedo dveh plač letno. In teh 7.000€ vložijo v neko investicijo (pozor, ne v SDS, v resnično dober namen) v občini. Mislim, da bi s preostalimi 35.000 evri še vedno živeli (pre)lagodno življenje. Še vedno bi jim ostalo okoli 3.000 evrov na mesec. Kaj meniš?
25.7.2014Ocenimarko 
zgoraj sama fovšija. pač je dal v okviru kampanje. kdo od vas gornjih upa sodit, da ne da tudi kot član Rotarya, član Karitas ipd in še kje drugje. Pljuvate po gesti, ki bi morala biti skupna vsem ljudem dobre volje, ki si takšno gesto lahko privoščijo, kot da je poslanec zdej bogatun, ker ma takšno plačo.... Ljudje odprite oči, te plače so nizke, kot so mnogo mnogo prenizke plače delavcev... samo ker on ima par jujev, vi pa drobiž, pa udri po človeku. Poden od vseh vas. podn.
25.7.2014Ocenipa še to 
malo se naučite ločevati bruto in neto. Na 4000 jurje bruto je davek večkrat večji kot na 1000.
27.7.2014Ocenikmečkapamet 
Za trenutni kaos, ki vlada pri nas, in nas vodi v romunsko razvitost je očitno v pretežni meri razlog, da je večini iz možganov vse padlo na jezik. Samo zlonamerno sikanje. Gospodje, na socalni so odprta vrata, izberite si dijaka ali študenta, ki živi v skromnih razmerah, tudi s 30 evri bo gotovo zadovoljen, kar bo v 4 letih zneslo za eno povprečno plačo. Ne spomnim se tudi, da bi se katerikoli drug poslanec izkazal s podobno gesto. Škoda, ker so posavski mediji na dopustu, takšno novico bi bilo potrebno lansirati v Ljubljano, kjer so pretežno usteca polna morale in etike ter socialnega čuta.
27.7.2014OceniMaca 
Mhm, če bi bili posavski mediji na dopustu, potem tele novice ne bi bilo na portalu. Kaj praviš kmečka pamet?
27.7.2014Ocenikmečkapamet 
Maca, na tvoj prijazen komentar prijazno odvračam, da ni mišljen dopust fizično, pač pa v prenesenem smislu, gotovo razumeš.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava