kronika

Na slovenskih cestah že od jutra gost promet z zastoji

2.8.2014 | 09:20 | STA

Na dolenjski avtocesti (Foto: arhiv; A. M.)

Na dolenjski avtocesti (Foto: arhiv; A. M.)

Na prvo avgustovsko soboto, ko se po slovenskih cestah že tradicionalno vijejo kolone pločevine, je tudi letos že od jutra gost promet. Promet je povečan predvsem iz smeri Avstrije in Italije proti Hrvaški. Na pomurski avtocesti pred izvozom Cerkvenjak iz smeri Maribora do zastojev prihaja tudi zaradi prometne nesreče.

Na koncu podravske avtoceste pred Draženci v smeri Hrvaške je kolona vozil po podatkih Prometno informacijskega centra za državne ceste dolga osem kilometrov. Priporočajo uporabo mejnih prehodov Središče ob Dravi, Zavrč, Rogatec in Dobovec.

O gneči in zastojih poročajo tudi z ljubljanske zahodne obvoznice med priključkom Brdo in razcepom Kozarje v smeri Primorske ter na cestah Jurovci - Podlehnik - mejni prehod Gruškovje, Koper - Šmarje - Dragonja, Ilirska Bistrica - mejni prehod Jelšane in Podgrad - mejni prehod Starod.

Na mejnem prehodu Starod je treba pri izhodu iz države čakati uro in 15 minut. Na mejnih prehodih Dragonja in Jelšane znašajo čakalne dobe po 25 minut, na Gruškovju pa 20 minut. Na Dragonji vozniki za vstop v Slovenijo trenutno čakajo 25 minut.

V turistični sezoni velja v Sloveniji ob sobotah med 8. in 13. uro oz. na primorskih cestah med 6. in 16. uro omejitev za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Po odredbi avstrijskih pristojnih služb velja ob sobotah dopoldne prepoved za tovorna vozila tudi skozi predor Karavanke, in sicer med 8. in 14. uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava