kronika

Helikopter ponesrečenca v Ljubljano

15.8.2014 | 18:15 | B. B.

Ilustrativna fotografija (Foto: B. B., arhiv DL.si)

Ilustrativna fotografija (Foto: B. B., arhiv DL.si)

Malo pred 16. uro se je pri Trnovcu v občini Metlika zgodila huda prometna nesreča. Gasilci PGD Črnomelj so rešili poškodovanega voznika iz vozila in ga predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Metlika, ki so ga pripravili za helikopterski prevoz. Ekipa helikopterja Slovenske vojske je ponesrečenca prepeljala v UKC Ljubljana.

Nekaj minut kasneje se je prometna nesreča zgodila tudi pri kraju Male Dole pri Stehanji vasi, občina Trebnje. Vozilo je zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Lažje poškodovanega voznika so na kraju nesreče oskrbeli reševalci ZD Trebnje. Gasilci PGD Trebnje so odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa, ga potegnili na cesto in počistili vozišče.

Narasla voda

Okoli 10. ure je v Starem Gradu v občini Krško meteorna voda zalila podhod pod cesto. Posredovali so gasilci PGD Dolenja vas, ki so vodo izčrpali in očistili meteorni jašek. Malo kasneje, okoli 13.30, je v Dragatušu podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dragatuš so izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode in očistili odtoke.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava