nogomet

Bo Krka le načela domžalsko mrežo?

15.8.2014 | 19:20 | B. B.

Foto: B. B.

Foto: B. B.

Novo mesto - Nogometaši Krke v soboto gostujejo v Domžalah. Tokratni tekmeci Novomeščanov zasedajo prvo mesto na lestvici državnega prvenstva - po štirih težkih tekmah imajo štiri zmage, gola pa doslej sploh še niso prejeli. Bo tudi jutri tako, ko bodo Domžalčani prvič v sezoni v vlogi izrazitega favorita?

Novomeščani so se v minulem krogu proti Zavrču prikazali v dveh popolnoma različnih izvedbah. Bleda, nedisciplinirana igra v prvem polčasu je odnesla točke, srčna in bojevita predstava v nadaljevanju pa je nakazala smernice za prihodnost. Krka se na začetku sezone spopada z močnimi nihanji v igri, ki so po vsej verjetnosti tudi posledica korenitih posegov v igralskem kadru med poletnim premorom. V uvodnih krogih ima največ težav v fazi branjenja, saj je prejela že deset zadetkov, kljub velikemu številu uspešnih obramb Matka Obradovića. V napadu je slika precej boljša, saj so Novomeščani zatresli mrežo nasprotnika že petkrat, kar je natanko tolikokrat kot Domžalčani.

Miloš Rus, trener Krke: "Dejstvo je, da smo tako mi kot oni na prvih štirih tekmah dosegli pet zadetkov, a oni so s temi petimi goli uspeli štirikrat zmagati, mi pa zgolj samo enkrat, ker smo precej več golov dobili. To je eden od naših problemov, s katerim smo se ukvarjali ta teden - ne s samo obrambo, ampak s samo igro v fazi branjenja, kar pomeni - od trenutka, ko izgubimo žogo, morajo pri tem delu, da si to žogo pridobimo nazaj, sodelovati vsi igralci, ne pa le štirje ali pet."

Za Krko zaradi poškodbe ne bo igral Mario Carević, bo pa eden od njenih adutov zagotovo vroči Žiga Kastrevec, ki je proti Zavrču vstopil v igro s klopi in skorajda spreobrnil rezultat z dvema izjemnima goloma z glavo. 20-letni napadalec s pridom izkorišča telesno višino v zračnih dvobojih, odlično pa se znajde znajde tudi ob nepredvidljivih situacijah v zgoščenem prostoru. Kastrevec, ki je pred dnevi s Krko sklenil dveletno pogodbo, je sicer v Prvi ligi Telekom Slovenije zabil že sedem golov na 28 tekmah.

Novomeščani niso zatresli mreže domžalskega vratarja Nejca Vidmarja že 294 minut oz.  na zadnjih treh prvenstvenih tekmah. Zadnjič so ga premagali v 4. krogu minule sezone, ko so se med strelce vpisali Luka Volarič, Josip Marošević in Adnan Bešić, ki so medtem že zapustili Dolenjsko.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava