dolenjska

Macedoni začel zbirati podpise podpore

22.8.2014 | 15:30 | B. B.

Gregor Macedoni je začel zbirati podpise podpore za župansko kandidaturo. (Foto: B. B.)

Gregor Macedoni je začel zbirati podpise podpore za župansko kandidaturo. (Foto: B. B.)

Od članov Iniciative Novo mesto 2020 so Macedoniji danes podporo izreki dekan FIŠ dr. Janez Povh, raziskovalec dr. Marijan Dović in Boštjan Grobler. (Foto: B. B.)

Od članov Iniciative Novo mesto 2020 so Macedoniji danes podporo izreki dekan FIŠ dr. Janez Povh, raziskovalec dr. Marijan Dović in Boštjan Grobler. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Gregor Macedoni je z začetkom zbiranja podpisov podpore dopoldne na Novem trgu napovedal kandidaturo za župana mestne občine Novo mesto. Pri tej mu bo ob strani stala skupina prijateljev in somišljenikov, Iniciativa Novo mesto 2020, ki je svoj politični angažma precej jasno napovedala že minulo jesen in nato tudi javno, v nizu pogovornih večerov o Novem mestu, izoblikovala program in strateška izhodišča za prihajajoče mandatno obdobje in še dlje.

V programu Novo mesto 2020, ki ga je Macedoni s skupino predstavil danes, je, kot pravi, velikokrat omenjeno tisto, česar v Novem mestu ni, začenši z vizijo in strategijami ter učinkovitim in odgovornim vodenjem.

»V zadnjem času sem imel več srečanj z občani, na katerih je bilo jasno, da so potrebe v okolju velike, pričakovanja pa nizka. Veliko jih je že obupalo. Upokojensko društvo npr. na leto od občine za športno dejavnost svojih članov dobi 1.500 evrov, kar je toliko, kot občina na mesec porabi za najem terase pred RIC. Take zgodbe se bodo ob moji izvolitvi končale,« je zatrdil Macedoni.

Glede morebitnega povezovanja pred volitvami je povedal, da z nekaterimi sicer potekajo pogovori, za zdaj le na načelni programski ravni, in da bodo morebitne dogovore, če bo do njih prišlo, javno objavili, po volitvah pa so odprti za sodelovanje s tistimi, ki doslej niso bili vpeti v vodenje mestne občine.

Pa je v novomeškem občinskem svetu sploh moč sestaviti koalicijo, ki je ne bi držalo skupaj predvsem kadrovsko kupčkanje in obdelovanje zasebnih vrtičkov, smo ga vprašali. »Upam, da bodo volivci znali ločiti med listami. Ko jih vprašam, je velika večina nezadovoljnih, govorijo o korupciji in naštevajo krivce za težave, volijo pa nazadnje prav te ljudi. No, te funkcije ne želim za vsako ceno. Če bi padli v podobne zgodbe, bi ostali tam, kjer je Novo mesto danes, to pa ni dobro.«

‹ nazaj

Komentarji (12)

22.8.2014OceniJan 
kje je pa Virant? Saj Macedoni je Virantov. Kako zdaj to?
22.8.2014OceniJan N 
Če še ne veš se Virant umika iz politike. Če že pametuješ. Sicer pa kdorkoli bo župan, samo da ne Mojca, ker to bo pogreb še naprej.
22.8.2014OceniMiško 
Super, to je pa fajn novica. Končno bo enkrat izbira lahka. Prav osvežujoče je, ko že sedaj vem, komu gre moj glas oktobra!!
22.8.2014Ocenilojtra 
Vse bi dal, da pride na čelo občine nekdo z vizijo, z idejami za prihodnost. Tak, ki ne bo ostal samo pri besedah, ampak bo večino obljubljenega tudi udejanil. Začenši z novo avtobusno postajo in mnogo drugimi projekti.
22.8.2014Ocenimilorad 
jao jao pa to nije rez. ja ne bom volit teh. a Lojze bo tut kandidirao? ja volim Lojzeta.
22.8.2014Ocenibuc 
a bi gospod Macedoni rad zaključil svojo "kariero" v Trimu?
23.8.2014OceniŽiveli! 
Lepo, ampak mi strani http://www.novomesto2020.si/ in http://www.gregormacedoni.si na prvi pogled žal ne delujeta najbolj resno.
23.8.2014Ocenivinko 
tale bo pa svet rešu...kot so to nardil že mnogi pred njim... sicer pa mene čudi da smo v taki riti, ko pa se pred volitvami vedno pojavijo geniji ki bojo reševali in nas popeljali v boljši jutri.
25.8.2014Ocenixy 
glavno, da gospod že nekaj tednov postaja ob frančiškanski cerkvi, vedno v neki družbi in vrteči se, ko gredo farani od maše. Preveč prozorno, gospodje. Bo treba drugo taktiko ubrati.
27.8.2014Ocenipeter 
Kdo so kaj proti kandidati? Lojze na žalost ne. A bo potem Kuljaj? Bomo pa Kulija volili a ne.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava