Izpostavljeno
Dolenjska
ponedeljek, 29. april 2024
17:00 Odprtje razstave "Whispers of Binary Dreams", Pumpnca Novo mesto
torek, 30. april 2024
20:00 Kresovanje v Regrči vasi, Sv. Rok Regrča vas
sreda, 1. maj 2024
06:00 Pohod na Javorovico, zbor pri GD Gorenje Vrhpolje pri Šentjerneju
06:00 Tradicionalna prvomajska budnica z Mestno godbo Novo mesto in mažoretami, Glavni trg Novo mesto
08:30 Prvomajski pohod, Železniška postaja Straža
VečBela krajina
ponedeljek, 29. april 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
torek, 30. april 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
20:00 Kresovanje Smuk
sreda, 1. maj 2024
07:30 Pohod na Krašnji Vrh, zbor na Pungartu Metlika
10:00 Praznovanje 1. maja Krašnji Vrh
VečPosavje
ponedeljek, 29. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
torek, 30. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
sreda, 1. maj 2024
11:00 Prvomajsko srečanje Lisca
četrtek, 2. maj 2024
10:00 33. Gorski tek na Lisco, start na igrišču Orehovo
sobota, 4. maj 2024
15:00 Spidvej: Kvalifikacijska dirka za evropsko prvenstvo, Stadion Matije Gubca Krško
Več24.8.2014 | 16:00 | M. Leskovšek-Svete
Selo pri Kostelu - Na Padovčevi izletniki kmetiji v vasi Selo pri Kostelu je v petek potekalo tekmovanje v kuhanju kostelskega čušpajsa. To že tradicionalno tekmovanje je organiziral TŠD Kostel letos že devetič zapored.
Tekmovanja ljubiteljev priprave kostelskega čušpajsa se je letos udeležilo 11 ekip, kar je bila do sedaj najštevilčnejša udeležba tekmovalcev. Dvočlanske tekmovalne ekipe so bile iz občin: Kostel, Kočevje, Velike Lašče in Črnomelj.Tekmovalci so morali organizatorju pred pričetkom kuhanja oddati popis sestavin in količin živil, ki so jih uporabili pri kuhi. Kuhali so lahko po svojem receptu, kot izhodišče za pripravo čušpaja pa jim je služil recept, po katerem se za pripravo te značilne kostelske enolončnice potrebuje: 70 dag mesa, po 40 dag krompirja, graha in svežega zelja, po 30 dag korenja in stročjega fižola ter po okusu: olje, sol, poper, moka, čebula in začimbe.
»Med prvim in zadnjim so bile razlike zelo velike. Prvi je dosegel 151, zadnji pa 93 točk,« je povedal v imenu tričlanske ocenjevalne komisije Leon Pogelšek. Kot je povedal, je imela komisija, v kateri sta bila še Marija Bauer in Josip Markovčič, letos zelo težko delo. »Prvi je zaradi izvirnosti in tudi sicer zelo izstopal, med petimi, ki so sledili, pa so bile razlike samo po dve točki. Vsi so bili zelo okusni, so pa bile razlike v tem, da je bil eden denimo preveč razkuhan, drugi preveč gost, tretjemu smo odvzeli točke, ker je uporabil Vegeto,« je povedal in dodal, da je bilo prvih šest čušpajsev na izredno visokem nivoju. Po oceni komisije sta najboljši čušpajs skuhala Anka in Bruno Rajšel iz Morave, ki sta pripravila čušpajs s polhi.
Galerija (67)
Slika 1: Čušpajs so kuhali že devetič
Slika 2: Čušpajs so kuhali že devetič
1/67: čušoajspom001
2/67: čušoajspom002
3/67: čušoajspom003
4/67: čušoajspom004
5/67: čušoajspom005
6/67: čušoajspom006
7/67: čušoajspom007
8/67: čušoajspom008
9/67: čušoajspom009
10/67: čušoajspom010
11/67: čušoajspom011
12/67: čušoajspom012
13/67: čušoajspom013
14/67: čušoajspom014
15/67: čušoajspom015
16/67: čušoajspom016
17/67: čušoajspom017
18/67: čušoajspom018
19/67: čušoajspom019
20/67: čušoajspom020
21/67: čušoajspom021
22/67: čušoajspom022
23/67: čušoajspom023
24/67: čušoajspom024
25/67: čušoajspom025
26/67: čušoajspom026
27/67: čušoajspom027
28/67: čušoajspom028
29/67: čušoajspom029
30/67: čušoajspom030
31/67: čušoajspom031
32/67: čušoajspom032
33/67: čušoajspom033
34/67: čušoajspom034
35/67: čušoajspom035
36/67: čušoajspom036
37/67: čušoajspom037
38/67: čušoajspom038
39/67: čušoajspom039
40/67: čušoajspom040
41/67: čušoajspom041
42/67: čušoajspom042
43/67: čušoajspom043
44/67: čušoajspom044
45/67: čušoajspom045
46/67: čušoajspom046
47/67: čušoajspom047
48/67: čušoajspom048
49/67: čušoajspom049
50/67: čušoajspom050
51/67: čušoajspom051
52/67: čušoajspom052
53/67: čušoajspom053
54/67: čušoajspom054
55/67: čušoajspom055
56/67: čušoajspom056
57/67: čušoajspom057
58/67: čušoajspom058
59/67: čušoajspom059
60/67: čušoajspom060
61/67: čušoajspom061
62/67: čušoajspom062
63/67: čušoajspom063
64/67: čušoajspom064
65/67: čušoajspom065
66/67: čušoajspom068
67/67: čušoajspom070
Povezane objave
Ocene komentarjev