ostali športi

Zmaga Uhanu in Stržinarjevi

1.9.2014 | 10:40 | T. J. G.

Zmaga Uhanu in Stržinarjevi

Breg pri Kočevju - Zadnji počitniški dan so številni ljubitelji teka izkoristili za jubilejni 20. tek Veronike Deseniške na Bregu pri Kočevju, kjer se je zbralo 218 tekačev in pohodnikov. Prireditev se lahko pohvali z organizacijo edine polmaratonske razdalje v sklopu točkovanja Tekov Dolenjske 2014 za pokal Dolenjskega lista ter edine v tem delu širše dolenjske regije. Tekači so bili zadovoljni z dobro organizacijo, saj je bilo odlično poskrbljeno za vse udeležence, služilo jim je tudi lepo vreme.

In rezultati? Na polmaratonski razdalji je slavil Matej Uhan (DTP Trebnje) s časom 1:18:55. Drugi je bil Jaka Dragoš (ŠD Krasinec), ki je za prvouvrščenim zaostal slabo minuto, tretji je bil Bojan Vidmar (DTP Trebnje), četrti Aljaž Zaletelj (Marathon Novo mesto), peti pa Robert Šmalc (D Lončar).

Foto: Fb Teki Dolenjske

Foto: Fb Teki Dolenjske

Med ženskami je prva v cilj pritekla Marjeta Stržinar iz Novega mesta, ki je s časom 1:32:17 v absolutni konkurenci zasedla odlično 15. mesto. Druga je bila Marta Plahuta (AK Radeče), tretja Tina Leščanec iz Metlike, četrta Helena Bučar (Brezmejni.si), peta pa Bojana Levstek (ŠD Lončar).

Zmaga Uhanu in Stržinarjevi

Na 10-kilometrski razdalji je slavil Stanko Brozovič (Dar dom Črnomelj), drugi je bil Milan Gornik (TKD Sovica), tretji pa Zdravko Kukman (Marathon Novo mesto). Med ženskami je zmagala Ana Makoter (EF Ljubljana), Tanja Zamida (AK Maraton Kočevje), tretja pa Kim Ameršek iz Kočevja.

Več fotografij si lahko ogledate na facebook strani Tekov Dolenjske.

Naslednja prireditev bo v soboto, 6. septembra, ob 11. uri na Polževem, kjer Turistično društvo Polževo pripravlja 10. Krevsov tek.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava