kronika

Gasilci reševali poplavljene prostore

2.9.2014 | 18:20

Ilustrativna fotografija. (Foto: T. J. G./arhiv DL)

Ilustrativna fotografija. (Foto: T. J. G./arhiv DL)

Novo mesto, Brežice - Ob 6. uri so gasilci PGE Krško v tovarni Vipap ponovno začeli črpati meteorne vode iz kaolinske postaje. S prečrpavanjem so končali ob 11.00. Prečrpali so približno 1500 m3 vode.

ob 9.16 je na Grajskem trgu v Žužemberku meteorna voda zalila kletne prostore gospodarskega objekta. Gasilci PGD Žužemberk so iz jaška za dvigalo izčrpali okoli dva kubična metra vode.

Ob 12.51 je meteorna voda zalila temelje tehtnice za tehtanje vagonov na železniški postaji v Brežicah. Vodo so izčrpali gasilci PIGD železniške delavnice.

ob 13.55 je na Levičnikovi cesti v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec CGP Novo mesto je drevo odstranil.

Ob 14.59 je v naselju Brege v občini Krško, voznica osebnega vozila zapeljala v obcestni jarek. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin ter nudili pomoč pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe.

Ob 14.20 je na relaciji Radna-Tržišče, občina Sevnica, na cestišče nagnjeno drevo ogrožalo varnost v prometu. Posredovali so delavci CGP Sevnica.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava