dolenjska

NSi: Pomlajeni, združeni in kritični

8.9.2014 | 09:05 | B. B.

Marko Dvornik, Vida Čadonič Špelič in Leopold Kolenc so nosilci liste NSi na tokratnih volitvah v občinski svet. Marjan Dvornik (desno), oče novega predsednika občinskega odbora stranke in zadnji predsednik skupščine občine Novo mesto (ekvivalent današnjemu županu), ki je bila izvoljena še v Jugoslaviji, pa je ob tem spomnil, da so bili ti priimki tudi na vrhu občinske liste Slovenskih krščanskih demokratov na prvih demokratičnih volitvah leta 1990. (Foto: B. B.)

Marko Dvornik, Vida Čadonič Špelič in Leopold Kolenc so nosilci liste NSi na tokratnih volitvah v občinski svet. Marjan Dvornik (desno), oče novega predsednika občinskega odbora stranke in zadnji predsednik skupščine občine Novo mesto (ekvivalent današnjemu županu), ki je bila izvoljena še v Jugoslaviji, pa je ob tem spomnil, da so bili ti priimki tudi na vrhu občinske liste Slovenskih krščanskih demokratov na prvih demokratičnih volitvah leta 1990. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Novomeški mestni odbor NSi je za jesenske lokalne volitve pripravil generacijsko pestro svetniško list. Njen nosilec bo novi predsednik odbora Marko Dvornik, druga je Vida Čadonič Špelič, ki je pred štirimi leti v svet izvoljena na Listi krščanskih demokratov Dolenjske, tretji pa Leopold Kolenc.

Geslo NSi je Ljudem prijazno mesto, za katerega so pripravili vrsto ukrepov, ki bi se jih občina morala lotiti v prihodnjem mandatu. To so: 10 pripravništev letno v občinski upravi, zavodih in podjetjih, zagotovitev kakovostne pitne vode, subvencioniranja najemniških stanovanj, ustanovitve medgeneracijskega centra in centra za izrabo biomase, urejanje kolesarskih stez in pešpoti ter večje vključevanje zasebnega sektorja v občinske programe in storitve.

Čeprav je bila NSi z (nekdanjim predsednikom) Janezom Malenškom, ki ga tokrat sploh ni na listi stranke, v tem mandatu članica županove koalicije, je NSi do sedanji oblasti kritična, očita ji premalo transparentno delo in na posameznih primerih prav škandalozno poslovanje na eni in slabo vodenje občinske uprave na drugi strani.

NSi pričakuje vsaj dve svetniški mesti, kar je dejansko seštevek trenutne zastopanosti v občinskem svetu (LKDD in NSi), županskega kandidata pa, priznavajo, nimajo. Razmišljali so o predvolilni koaliciji, a do dogovora ni prišlo, tako da pred drugim krogom ne bodo podprli nobenega od županskih kandidatov.

‹ nazaj

Komentarji (11)

8.9.2014Ocenisrce 
Srce je ostalo v Beli krajini,kajne Vida ?
8.9.2014OceniJan 
Kadidira v Novem mestu. Ne vem zakaj bi se Belokranjci obremenjevali z njo, ali ona z Belokranjci. Kar se politične kariere tiče.
8.9.2014OceniOpazovalec 
Lahko je biti kritičen. To obvladajo pijančki za vsakm vaškim šankom. Težko pa je kaj pozitivnega narediti. Za to je potrebno veliko volje, znanja, srčnosti in poštenja. V prejšnjem mandatu nisem čisto ziher, da jim je to tudi uspevalo, saj so bili člani vodeče koalicije, ki je precej znižala norme demokracije in vestnega upravljanja občine. Zato ne razumem najbolje kritik na račun prejšnje oblasti, katere del so bili sami. Škoda, da v vodilni ekipi ni samih novih, neobremenjenih obrazov. Res škoda.
8.9.2014Ocenibelokranjec 
Jan,kolikor vem,je na dvojih Parlamentarnih volitvah kandidirala v Beli krajini.Naj kandidira tam,kjer živi.Mi se ne obremenjujemo z njo,naj se pa ona na volitvah ne rine v BK.
8.9.2014OceniNSI = SDS 
Enkrat je že ranila NSI v NM, sedaj jo bo Špeličeva potopila ! Ko se je Vida (že ve zakaj) na prejšnjih volitvah odcepila od stranke in ko je politika NSI pokazala nekoliko svoje hrbtenice z vsaj naideznim odmikom od SDSin poštenim vodenjem g. Malenška, smo verjeli v to stranko - SEDAJ PA NIKOLI VEČ NE DOBITE NAŠEGA GLASU. Ljudje imajo tega sprenevedanja dovolj in sedaj se hvalite še z nekdanjimi "uspehi" Markovega očeta ..... ha, ha, ha, ha, hlapci ....
8.9.2014OceniResnica 
Zelo pomlajena ekipa ;-))!! Vsi čez petdeset ;-))!! A prej je blo povprečje mal čez osemdeset ;- ))) ????
9.9.2014Ocenikar eden 
Meni se ne zdi Vida nič pomlajena,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
9.9.2014Ocenisredinski 
Program NSI ni napačen, je pa popolnoma antipatično novo vodstvo v NM (razen vsem kapiteljčanom) ter njihova podložnost JJ in podpora SDS
9.9.2014OceniJanj 
NSi nič ne podpira SDS, ne vem od kje tebi to. Če niso v prvi vrsti ko vpijejo da je Janša temni princ teme in ne sodelujejo v gostiniških debatah še ne pomeni da ga podpirajo. Lepo vas mediji farbajo, kar še volite Jankoviče ali kogarkoli vam za vasko volitve servirajo kot nove obraze.
9.9.2014Ocenijj 
Janj ne trobezljaj neumnosti !! Glede na izjave samega vrha NSi niso nič drugega, kot na drugi tir potisnjena podružnica SDS!! Člane NSi je bilo videti tudi na dobskem poslavljanju od Janeza !! Iz članov NSi sestavljeni oktet " Šimelj " mu je celo prepeval .... Veš, mnogi spremljmo dogajanja. Elektronski in klasični mediji so dandanes dostopni vsem. Ne le nekaj izbrancem ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava