kronika

FOTO: V Štravberku plaz ogroža stanovanjsko hišo

10.9.2014 | 16:00 | STA, Foto: M. Ž.

Hišo Gričarjevih je danes dopoldne zasul zemeljski plaz. (Foto: M. Ž.)

Hišo Gričarjevih je danes dopoldne zasul zemeljski plaz. (Foto: M. Ž.)

FOTO: V Štravberku plaz ogroža stanovanjsko hišo

Otočec - V Štravberku pri Otočcu v novomeški občini je močno deževje danes ob približno 10. uri sprožilo večji zemeljski plaz, ki se je utrgal približno 300 metrov nad stanovanjsko hišo, ki leži v grapi pod pobočjem. Plaz hišo, iz katere skušajo rešiti, kar se da, še vedno ogroža, na terenu pa so enota Civilne zaščite (CZ) in novomeški gasilci.

Poveljnik novomeške CZ Klemen Gorše je povedal, da je plazeča zemlja stanovanjski objekt tako rekoč objela in ga zasula do prvega nadstropja. Da bi jo rešili, pa so za hišo izkopali jarek za odtok vode.

Voda po plazišču še vedno priteka, ker je hiša ogrožena do te mere, da v njej ni več varno bivati, pa bodo morali njeni stanovalci noč preživeti drugje. Sicer pa kaj drugega kot izkopati jarek, ne morejo storiti in lahko le upajo, da se bo plaz ustavil.

Plazeče gmote se bodo takoj, ko bo mogoče, lotili tudi s strojem. V bližini ogrožene hiše pa stojita še dva starejša objekta, ki pa ju plaz ne ogroža, je še povedal Gorše.

‹ nazaj

Galerija (6)

plaz01
plaz02
plaz05
plaz06
plaz08
plaz11

Komentarji (4)

10.9.2014Ocenikorli 
telem bi lahku rekel plazič,ne pa plaz
11.9.2014OceniAnton 
Mene pa zanima kdaj se bo začeli koncerti, zbiranje pomoči....za poplavljence v sloveniji tako kot so bili za balkan? Pa pravičnika nad pravičniki nisem še nikjer videl da bo pomagal .To kar se je zgodilo tej družina ali kateri koli drugi je velika katastrofa.
11.9.2014Ocenistane 
ne zganjaj politike na račun nesrečnikov. bednik
11.9.2014Ocenijur 
Korliju bi sporocil, da je tale plazic podrl zadnjo steno in napolnil dve sobi in, da zaradi varnosti novinarjem in fotografov blizji dostop ni bil dovoljen, zaradi edine dovozne poti pa tudi niso mogli do boljsega razgleda. Na teh slikah je vidno samo ena desetina plazu, v naslovu pa lepo pise, da plaz grozi hisi, ker je vecina materiala se na plaziscu... Lahko ti pa jaz posljem slike, ker sem bil kot gasilec na drugi strani plazu, kjer vse skupaj ne zgleda tako nedolzno kot iz te strani, ti bi pa raje sel kaj pomagat, kot pa, da se ukvarjas z ugibanji kako velik plaz je, imas v clanku naslov pa pejt pogledat... Lahko bi zaceli z zbiranjem pomoci ja, v sostanju so na obcini ze odprli racun za pomoc njihovim zrtvam plazu, kaj pa pri nas?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava