posavje

Ivan Sušin županski kandidat SLS

18.9.2014 | 12:25 | M. Luzar

Ivan Sušin. (Foto: osebni arhiv I. S.)

Ivan Sušin. (Foto: osebni arhiv I. S.)

Brežice - Ivan Sušin je kandidat SLS za župana občine Brežice. Po programu brežiškega občinskega odbora SLS, bo Sušin, če bo izvoljen za župana, ustavil rast stroškov občanov za komunalo, vrtce itd. Za ponovni zagon gospodarstva in nova delovna mesta bo občina pritegnila vlagatelje, povečala izkoriščenost obstoječih obrtnih con in jih dala tudi v brezplačni najem, zagotovila prostor za manjša in srednja podjetja po vsej občini, domače strokovnjake bo skušala prepričati, da se po šolanju vrnejo v brežiško občino.

Sušin se zavzema za pomoč mladim za prvi vir dohodka, za prvo zaposlitev in pri reševanju stanovanjske problematike. Zato predlaga manjšo obdavčitev malega podjetnika in kot drugi ukrep ustanavljanje podjetij v lasti občine. S povezovanjem mladih v vsaki krajevni skupnosti želi ohraniti podeželje prijazno mladim in tako zaustaviti odseljevanje. Zato se Sušin zavzema za ohranjanje osnovnih šol na podeželju in razvijanje varovanja otrok na domu, pri čemer podpira tudi gradnjo vrtcev. Kot župan bi se v dobro enakomernega razvoja občine zavzemal za dovoljevanje gradnje objektov v mestu in na podeželju za bivanje, turizma, gospodarskih, dopolnilnih in storitvenih dejavnosti.

V zdravstvu med drugim podpira ohranitev splošne bolnišnice Brežice in njen trajnostni razvoj s specializacijo za določeno področje. Bolnišnico naj sofinancira jedrska elektrarna Krško.

Ob večji občinski podpori društvom je treba Priznati in ovrednotiti prostovoljno delo v društvih. Sušin je tudi prepričan v nujnost brezplačne organizirane in strokovne športne vadbe za otroke in mladino v vsaki krajevni skupnosti, saj ta daje možnost razvoja tekmovalnega in vrhunskega športa za otroke po celotni občini. Občina mora subvencionirati rekreacijo za vse občane v objektih v občinski lasti.

Turizem mora postati močna gospodarska panoga povezana z ostalim gospodarstvom, društvi, športnimi, kulturnimi in zdravstvenimi organizacijami in ustanovami v občini.

Občina mora spodbujati pridelavo in predelavo kmetijskih pridelkov v občini in ekološko pridelavo. Zato bo, če bo izvoljen, pomagala domačim kmetom pri prodaji kmetijskih pridelkov z vzpostavitvijo sejmišča in zbirnega centra.

Za starejše občane naj bi skrbeli tudi brezposelni preko samozaposlitve ob podpori občine. Sušin tudi napoveduje subvencije za male čistilne naprave, vsakemu občanu v tem mandatu čisto, zdravo pitno vodo in širokopasovni internet vsem občanom.

Ivan Sušin kandidira za župana, ker želi popraviti težko gospodarsko stanje, nastalo s propadom veliko podjetij v občini, ki so zaposlovala veliko ljudi. Med razlogi so še »neuspešna in dostikrat sporna politika dosedanjega župana Molana«, nagovarjanje več ljudi, tudi zunaj stranke, naj kandidira, Sušinove izkušnje po večdesetletnem delu »na različnih projektih, ki so v javnem interesu«, in ker meni, »da bi moral imeti bodoči župan najprej izkušnje kot občinski svetnik v občini Brežice«, ki jih on ima iz mandata 2006-2010«. Kandidira tudi zato, ker želi dejavno prispevati k zmanjšanju nastale družbene neenakosti, zaradi katere »si mnogi mladi brezposelni ne morejo začeti ustvarjati družine ali pa so celo prisiljeni oditi iz občine«.

‹ nazaj

Komentarji (14)

18.9.2014Ocenibre 
Ja, Ivan Sušin je bil tako uspešen občinski svetnik, da na zadnjih lokalnih volitvah sploh ni bil izvoljen v Občinski svet, je pa kot kandidat za župana dobil 3% glasov oziroma 310. Res so ljudje prepoznali njegove uspehe. Sicer bo pa dobro služil levici za pluvanje po Molanu . Vsak je za nekaj dober.
18.9.2014OceniBojan 
Nema moči ove noči
18.9.2014Ocenivolk 
Spoštovani g. Sušin Čestitam Vam za opis sedanjega župana na letaku, ki smo ga prijeli danes sedaj mi je popolnoma jasno da je novica da župan odpira tovarno v kateri bo novih 300 delovnih mest res samo sanje in ne resnica. On njegov komandant sta res samo pričala kot pravijo Srbi od dejanj pa nič.
18.9.2014Ocenibre 
volk, kateri župan v Sloveniji pa odpira tovarne ? Ti je to Spoštovani g. Sušin zaupal v letaku , ki ste ga prijeli za mud.. pardon, prejeli danes ?
18.9.2014OceniNek 
Res se je v Brežicah odprlo kar nekaj podjetij Polimobil Bgs Hess Mizarstvo Bozičnik širi se podjetje Terme Paradiso Kovis Regulator in še nekaj. Prišlo je tudi precej evropskih sredstev v Breice. Žal pa je gospodarsko okolje v Sloveniji izjemno slabo. Brezposlenost ni več odvisna od občinskega vodstva saj se na zavodu prijavljajo različni ljudje ki delo izgubijo tudi drugod. Zato lahko se je pogovarjat težko pa je kaj narediti. To sigurno ne bo kandidat Sušin saj se ve da že nekaj časa vedri v nek za bajno plačo baje okoli 30000 tisoč na letno. Tako je Nek mu nakazal v njegovi delavni dobi nad 700000 tisoč evrov. Sprasuje se koliko bi lahko bila cenejša elektrika če nebi imeli takšnih v energetiki.
19.9.2014Ocenilev 
Takšen župan, ki izključuje tiste, ki niso "naši", je kot vol, ki vleče v desno, naprej pa ne pride!!!
19.9.2014Ocenibre 
lev, Sušin naj bi bil "naš", je pa nesposoben stremuh. Če bo postal župan, pa bo lahko samo zadržal sedanjo ekipo na Občini, da ne bo zaposloval "svojih". Sicer je pa Molan zelo spravljiv do "nenaših", po mojem veliko preveč.
19.9.2014OceniMaša 
Stamota kakšen letak smo prejeli! Sem res mislila, da je pust. Sicer je pa pregled nad porabo javnih financ vsem dostopen in ne vem, zakaj ste izpostavili ravno Odvetnika in Gostilničarja. Zakaj pa niste volilcem povedali koliko javni sredstev prejme vaše društvo?! Ravno zato bomo volili MOlana. Proti poštenemu Molanu črna brežiška levica nima moči.
19.9.2014Ocenigledalec 
Spoštovani gos. Sušin ! Vaše blatenje sokandidata Molana za župana pove vse o vas, o vašem karakterju in načinu dela. Na letaku ste pozabil poudariti svoje kvalitete, zakaj naj bi vas volilci izvolili, saj ste v vsakem stavku blatili le aktualnega župana. Poznate tisto, kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. S takim pristopom v kampaniji ste si zagotovili najmanjše število glasov v primerjavi z drugimi kandidati.
20.9.2014Ocenivolk 
bre ti si janšuko in si slep

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava