dolenjska

Macedoni: Predvolilno reklamno nesnago z ulic

30.9.2014 | 10:30 | B. B.

Foto: I. V.

Foto: I. V.

Novo mesto - Volilni štab novomeškega županskega kandidata Gregorja Macedonija poziva vse županske kandidate, stranke, liste in ostale, da iz "naših ulic in okolice cest odstranijo plakate in pospravijo lesene panoje s svojimi plakati, ker onesnažujejo in kazijo okolje, zmanjšujejo varnost v prometu, ker je velika večina teh panojev in plakatov postavljenih nezakonito in ker stojijo v varovalnih pasovih lokalnih in državnih cest in nimajo ustreznih soglasij."

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so se na njih obrnili številni občani s prošnjo, da kaj ukrenejo glede "histerije s plakati in z lesenimi plakatnimi panoji, ki so preplavili naše ulice, pločnike, celo drevesa in ostala neprimerna mesta. Način oglaševanja brez pretiranega onesnaževanja našega okolja je vnaprejšnja odločitev naše ekipe. Ker smo tudi sami ocenili, da so ostali županski kandidati in svetniške liste prestopili meje dobrega okusa."

Pol ure po objavi članka smo na uredništvo prejeli odziv volilnega štaba Solidarnosti Novo mesto. Takole pišejo:

"Od občinske uprave in občinskega inšpektorata smo dobili nedvoumno zagotovilo, da je tovrstno oglaševanje v naši občini v času volilne kampanje možno. Zato plakatov ne bomo umikali. Dodali bi, da nekateri kandidati in kandidatne liste pač nimajo kapitalskih zaledij v novomeških oglaševalskih agencijah in v medijih. Zato si ne moremo privoščiti bleščečih plakatov in dragih časopisov v vsako gospodinjstvo."

Na Macedonijev poziv so se odzvali tudi v volilnem štabu Milene Kramar Zupan. Ivo Kuljaj: "Predlagamo vam, da najprej počistite pred svojim pragom. Ko boste to storili, smo pripravljeni reagirati na vaše levite. Posebej zato, ker ste z inkriminirano nesnago začeli ravno vi, in to veliko časa pred vsemi drugimi!"

‹ nazaj

Galerija (4)

Macedoni: Predvolilno reklamno nesnago z ulic
Macedoni: Predvolilno reklamno nesnago z ulic
Macedoni: Predvolilno reklamno nesnago z ulic
Macedoni: Predvolilno reklamno nesnago z ulic

Komentarji (48)

30.9.2014—   (1) (1)Ocenicult 
Res je, kje so sedaj inšpektorji??? Vse in vsakega, ki je plakatiral na črno je potrebno oglobiti.
30.9.2014—   (1) (1)Ocenijušk lopata 
CGP pregledniki naj to nemudoma odstranijo....
30.9.2014–1 (0) (1)Ocenijaka 
Bolje taka predvolilna kampanja kot Macedonijeva povolilna. Drugače je pa potrebno prebrati Odlok mestne občine NM o predvolilnih pravilih in potem pametuje.
30.9.2014–1 (0) (1)OceniSam vprašam 
Načeloma je tole plakatiranje res poden od podna. Vseeno pa takšni pozivi morda le niso čisto na mestu, če jih lansira nekdo, katerega dober prijatelj je upravnik večjega dela novomeških Jumbo plakatnih mest.. Imajo potem res vsi kandidati enake možnosti reklamiranja na udarnih punktih in v udarnih terminih?
30.9.2014 1 (1) (0)OceniDarko 
Ja tle pa mislim da je Macedoni malo brcnil mimo, nepremišljeno je želel dobiti kako + točko, vendar je bumerang z komentarji priletel nazaj in naredil kontraefekt - tako da je sedaj zgubil marsikateri glas (tudi mojega). Včasi je bolje biti tiho ne pa pljuvati po "konkurenci". Bil v sigurni igri za drugi krog, zdaj pa bodo težave ....
30.9.2014 1 (1) (0)OceniOlga 
Gregor, najbolje da to svoj izjavo prekličeš, oziroma se zgovoriš da ne veš kaj dela tvoj odbor. Sicer je to plaketiranje res preko vseh okusov, ampak tako je bilo vedno in kmalu bo vse zgorelo v pečeh.
30.9.2014Ocenivolilc 
Se strinjam z predhodnikoma, vsak se naj bori po svojih zmožnostih kot se je do sedaj, po končanih volitvah pa mora vsak pospravit svoje table drugače pa se ga naj kaznuje z globo...inšpektorji imajo vsa pooblastila in navodila kako se ravna v času VOLITEV !!!
30.9.2014 2 (2) (0)Ocenigofo 
Plakati Matica Vidica so na Drski pri kapelici izobešeni celo po drevesnih deblih, kar je zelo mimo. Potem bo pa ta isti, ki se "prodaja" na plakatu, zatrjeval, da se zavzema za urejeno mesto in podobno. Plakati nimajo kaj iskati po drevesih, še posebej, če so za pritrjevanje uporabljeni risalni žebljički.
30.9.2014 1 (1) (0)OceniMatija 
Macedoni vas ima rad. Poskrbel je za brezplačno reklamo tekmecem.
30.9.2014 3 (3) (0)OceniOgorčena občanka 
Pred meseci sem brala na Dolenjcu članek o Macedoniju in Konviktu. Kdaj bo Macedon pojasnu svoje povezave z Judežem in Konvuktom ali Konviktom? A ni blo govora o 300.000 evrih, ki jih je dubu Judež od Madedonija iz našga denarja. Verjeten se iz tega dnarja plačujejo zdaj Macedonov cajtng. Naj pomete pred svojim pragom potem pa drugim pamet soli!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava