posavje

Andrej Kerin kandidira za župana Kostanjevice na Krki

3.10.2014 | 00:30 | M. L.

Andrej Kerin Kičo. (Foto: Arhiv A. K. - fotografija s plakata)

Andrej Kerin Kičo. (Foto: Arhiv A. K. - fotografija s plakata)

Kostanjevica na Krki - Andrej Kerin Kičo kandidira za župana občine Kostanjevica na Krki. V tekmo z drugim županskim kandidatom se podaja s podporo SNS – Slovenske nacionalne stranke in skupine volivcev.

Iz svojega programa, ki ga je v 13. točkah objavil ob svoji kandidaturi, izpostavlja vračilo denarja, vloženega v gradnjo telekomunikacijskega omrežja, še ostalim petstotim upravičencem v kostanjeviški občini.

Napoveduje odpis računa za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča vsem občanom, ki so jih prizadele letošnje poplave. Zavzema za to, da naj občina izkoristi izvir tople vode na svojem območju. Občina mora pospešeno črpati evropski denar, zato bi kot župan zadolžil v občinski upravi nekoga prednostno za to nalogo. Občina mora urediti in legalizirati občinske ceste pod enakimi pogoji za vse v občini.

Kerin bo, če bo izvoljen za župana, izvedel revizijo občinskega prostorskega načrta in dal postaviti pod drobnogled koncesijsko pogodbo z družbo Kostak, zlasti v zvezi z zimsko in pokopališko službo. Zavzema se za gradnjo nove trgovine, ker je prepričan, da ob sedanji edini trgovini potrebujejo v občini še konkurenčno ponudbo. Napoveduje dostopno občinsko upravo za vse občanke in občane, ureditev sejne sobe za delovanje občinskega sveta in imenovanje dobrega podžupana. Kerin v programu poudarja skrb za mladino in starejše in ob tem omenja dom upokojencev. Kandidira z geslom občina Kostanjevica na Krki potrebuje spremembe. Eno od točk programa, s katerim se poteguje za mesto župana, je tudi »kvalitetna primopredaja del s svojim predhodnikom«.

‹ nazaj

Komentarji (1)

3.10.2014Oceniandrejka 
Ej , KIčo, legenda! Kdaj greva spet na Madžarsko!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava