posavje

Drugega kroga ne bo, Ocvirku uspelo še v tretje

6.10.2014 | 11:40 | A. K.

Drugega kroga ne bo, Ocvirku uspelo še v tretje
Drugega kroga ne bo, Ocvirku uspelo še v tretje

Sevnica - Čeprav so številni napovedovali in pričakovali, da bitka za županski stolček v sevniški občini tokrat zaradi štirih županskih kandidatov ne bo odločena že v prvo, se napovedi niso uresničile. Aktualni župan Srečko Ocvirk (SLS), ki občino vodi vse od nadomestnih volitev leta 2008, je namreč po neuradnih podatkih včeraj zbral dobrih 61 odst. glasov.

Njegov najbližji zasledovalec, neodvisni kandidat za župana Janez Šerjak, jih je prejel le nekaj več kot 27 odst., še manj podpore pa sta med volivci zbrala neodvisni kandidat Stanislav Kranjec (8 odst. glasov) in Jožef Roštohar (SD), ki je dobil slabe 3 odst. glasov.

"Ocenjujem, da je bilo veliko opravljenega in da so vizije za prihodnost tiste, ki jih volivci prepoznavajo kot realne in uresničljive v prihodnjem obdobju," je po zmagi sinoči povedal Ocvirk.

Slavje pristašev SLS-a pa je bilo včeraj tudi zaradi prepričljive zmage v bitki za svetniška mesta v Sevnici dvojno. Stranka bo imela namreč v prihodnjem mandatu kar 10 svetnikov oziroma enega svetnika več kot doslej.

Na drugem mestu po številu svetniških stolčkov sicer ostaja stranka SDS, ki bo imela tako kot v prejšnjem mandatu 6 svetnikov, sledi ji novinka SMC (3), po enega svetnika manj bosta imeli stranki DeSUS in SD (po 2), v občinskem svetu ostaja tudi NSi (1), vanj pa se je z enim svetnikom uvrstila tudi Lista Janeza Šerjaka.

Volilna udeležba je bila v sevniški občini skoraj 49 odst., skupaj pa je glasovalo 7.212 volilnih upravičencev.

‹ nazaj

Galerija (6)

IMG_0207
IMG_0209
IMG_0210
IMG_0212
IMG_0213
IMG_0215

Komentarji (5)

6.10.2014Ocenipicikl 
Kako prijazno širokosrčen nasmeh in zdaj bo roman lahko dokončal hišico na vasi! Končno, ali pa tudi ne!
6.10.2014Ocenivolilec 
Končno jih je nekaj narod odslovil, eni še kar ostajajo, eni se vračajo! Politika, to je dobra kremšnita! Mi, revčki jim pa kimamo in mislimo, da smo srečni, že danes pa se nam smejijo, kot toti roman na eni od fotk!
7.10.2014Ocenidusan 
super da je uspelo Ocvirku, bo ostalo več denarja za druge občine :)
7.10.2014Ocenifredi 
No pa so lahko spet jedli in pili na naš račun, lepo lepo..pa bo spet lahko občinska uprava poćivala do naslednjih volitev, vlekla lepe plače ( ker za njih ne velja zmanjšanje plač) lep regres in še marsikaj za svoje nedelo in nesposobnost, razen seveda par izjem
8.10.2014Ocenikiks 
Se pa vse bolj sliši, da so bili rezultati prirejeni! Je veliko dokazov, tudi popravek naslednji dan popoldan iz že objavljenega za občinski svet ni kar tako. Jaz verjamem, da tudi za župana ni vse čisto!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava