dolenjska

SDS zmagala, Božičeva s preferenčnimi glasovi prehitela Kaplerja

8.10.2014 | 13:55 | L. Markelj

V občinskem svetu bo veliko novih obrazov, ostali so le štirje "stari" svetniki.

V občinskem svetu bo veliko novih obrazov, ostali so le štirje "stari" svetniki.

Škocjan - Kljub temu, da je bil v občini le en županski kandidat, sedanji prvi mož občine Jože Kapler (SDS), je bila volilna udeležba v primerjavi z ostalimi podobnimi občinami kar solidna – skoraj 42-odstotna. Občani očitno vedo, da je še kako pomembno tudi, kdo sedi v občinskem svetu in zastopa njihove interese, in da tudi svetniki vodijo občino, ne le župan.

In kdo bo štiri leta sedel v občinskem svetu?

Največ sedežev - šest - je dobila županova SDS. Martina Božič se je s preferenčnimi glasovi zavihtela na prvo mesto in prehitela celo Kaplerja, ki ga bo, ko bo prisegel kot župan, v svetu nadomestil Milan Markelc. Svetniki SDS bodo še: Martina Kralj, Janez Vide, Franc Matko in Jožica Lindič.

Tri sedeže ima Bučka – Neodvisna lista (Alojz Hočevar, Vida Gros, Slavko Pungeršič), dva SLS (Fran Kocjan in Matej Krnc) ter enega Društvo upokojencev (Dragica Bobič). V občinskem svetu je kar nekaj obrazov novih - le štirje "stari" svetniki ostajajo -  od enajstih svetnikov pa je kar pet žensk.

Župan Jože Kapler tudi v tem mandatu glede na sestavo občinskega sveta ne bo imel težkega dela in bo zlahka imel koalicijo - kar šest svetnikov prihaja iz SDS, Bučklanarji in svetnica iz upokojenskih vrst so tudi v dosedanjem mandatu stali za njim, kot opozicija pa ostaneta le dva SLS-ova svetnika.

‹ nazaj

Komentarji (2)

9.10.2014–1 (0) (1)OceniBILO KUDA UDBA SVUDA 
A je to tista Povšičeva tajnica??? Če je to ona,kako je možno da čistokrvna komunistka kandidira na SDS listi,Janšata bi pa v žlic utopila.Ej ubogi SDS,kaj je z vami da kandidirate take ljudi???Le kaj poreče na tole Janša,ki so ga komunisti spravl v zapor?
9.10.2014–1 (0) (1)OceniOZNA sve dozna 
Pa saj je bil tudi JJ zagrizen komunist. A še zdaj ne veš to ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava