dolenjska

Pri županu tajski boksar in mažoreti

8.10.2014 | 18:00 | B. B.
Foto: MONM

Pri županu tajski boksar in mažoreti
Pri županu tajski boksar in mažoreti

Novo mesto - Novomeški župan Alojzij Muhič je včeraj mladega tekmovalca v tajskem boksu, ki se je z evropskega prvenstva vrnil z medaljo, nato pa še mažoreti, ki sta se zavihteli celo na evropski vrh.

Muhič je najprej čestital Niku Vidicu Pekolju, članu novomeškega Scorpion Gyma, ki je slovensko reprezentanco v tajskem boksu zastopal na nedavnem evropskem prvenstvu v Krakovu na Poljskem in v razredu B postal evropski podprvak.

Nik Vidic Pekolj, lanski državni prvak in prvak Mednarodne lige tajskega boksa, se je evropskega prvenstva sicer udeležil na povabilo mednarodne zveze.  Na sprejemu pri županu ga je spremljal njegov trener Iztok Vorkapić, predsednik Slovenske zveze tajskega boksa, mednarodni predstavnik Slovenije za tajski boks ter član IO svetovne organizacije IFMA.

Za njima sta na rotovž prišli Anja Fink in Eva Vovko, članici Mažoretnega kluba Takt Novo mesto, ki sta se na nedavnem evropskem mažoretnem prvenstvu v romunskem Targovištu odlično odrezali. V kategoriji par senior sta namreč osvojili zlato medaljo. Za njun uspeh sta zaslužni sami, saj samoiniciativno trenirata in sta tudi avtorici koreografije.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava