bela krajina

Pa ga imamo: prvi sneg!

22.10.2014 | 09:00 | M. M.

Prvi sneg... (Foto: M.S.)

Prvi sneg... (Foto: M.S.)

Opozorila vremenoslovcev pred nočno nevihto so bila upravičena in vreme marsikje še vedno povzroča težave. Največ jih imajo na goriškem, tolminskem, idrijskem, ljubljanskem, celjskem in mariborskem območju, pa tudi v Zasavju in ponekod na Gorenjskem. Tudi na našem območju so imeli cestni delavci v zgodnjih jutranjih urah kar nekaj dela zaradi podprtih dreves.

Medtem smo od bralke prejeli fotografijo, ki dokazuje, da je danes že zapadel tudi prvi sneg v novi sezoni! Posnetek je nastal na Gačah, zapadlo pa je le nekaj centimetrov snega. Dovolj, da nas bela podoba spomni na to, kar nas običajno čaka v prihajajočih zimskih mesecih…

Opozorilo pred naraslimi potoki in rekami

Medtem na Agenciji za okolje opozarjajo pred poplavami, in sicer na območju Ljubljane, širšem območju Škofjeloško-Polhograjskega in Cerkljanskega hribovja ter v srednjem Posočju, pa tudi na širšem območju Pohorja, v Prekmurju, Posotelju na Vipavskem in osrednji Sloveniji.

Do sobote precej oblačno

Čez dan se bo sicer postopno zjasnilo, kasneje bo povečini sončno in sveže, popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, v večjem delu Slovenije bo občasno deževalo. Meja sneženja bo med 900 in 1300 metri nadmorske višine. Hladno bo, znova se bo krepil severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, najvišje dnevne od 6 do 10 stopinj C.

V petek bo prav tako prevladovalo oblačno vreme. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še rahlo deževalo.

V soboto kaže na suho vreme. Več sonca bo v zahodnih krajih.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava