mladi dopisnik

Mi za Afriko

23.10.2014 | 09:10 | Ema Teropšič in Maruška Hrastar, 7.a, OŠ Otočec

Mi za Afriko
Mi za Afriko
Mi za Afriko

Otočec - V soboto, 11. oktobra, smo na osnovni šoli Otočec izvedli dan šole, ki smo ga poimenovali Mi za Afriko. Glavna gostja je bila  prostovoljka Jana Dular, ki nam je predstavila svoje delo v vzhodni Afriki. Povedala nam je, kako je tam preživljala zadnja štiri leta in kako je v Tanzaniji zgradila izobraževalni center za otroke, ki se težko učijo. Za ta namen smo ji učenci podarili prostovoljne prispevke, ki smo jih zbrali.  

Da bi to črno celino še bolje spoznali, smo učenci v različnih delavnicah izdelovali plakate o rastlinah, živalih in hrani v Afriki, poslikali bobenčke, spekli bananin kruh, izdelovali nakit, iz angleščine prevedli afriško pravljico in jo ilustrirali, nekateri pa so se udeležili inštrumentalne delavnice. Eno izmed delavnic je vodila Irena Yebuah Tiran, ki je učence naučila afriško pesem.

Na zaključni prireditvi smo učenci na odru prikazali, česa smo se naučili v tem dopoldnevu, nastala pa je tudi pisana razstava. Na stojnici Jane Dular smo lahko kupili slike in zapestnice, ki so jih naredili afriški otroci, eno stojnico pa je pripravil gospod Yebuah, na kateri je predstavil svojo rodno državo Gano. Zaključno prireditev si je ogledalo veliko staršev, zato je jedilnica kar pokala po šivih.

Na koncu dneva smo se počutili super, saj smo izvedeli veliko novih dejstev o Afriki, predvsem pa smo spoznali, da so afriški otroci srečni, čeprav nimajo vsega, kar imamo mi.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava