bela krajina

Belokranjski svetniki na konstitutivnih sejah

24.10.2014 | 18:00 | M. B.-J.

Člani črnomaljskega občinskega sveta.

Člani črnomaljskega občinskega sveta.

Člani metliškega občinskega sveta.

Člani metliškega občinskega sveta.

Člani semiškega občinskega sveta.

Člani semiškega občinskega sveta.

Črnomelj, Metlika, Semič - V minulih dneh so imeli v vseh treh belokranjskih občinah konstitutivne seje. Na njih so potrdili mandate članom občinskih svetov in sprejeli ugotovitvene sklepe o izvolitvi Mojce Čemas Stjepanovič za črnomaljsko županjo, Darka Zevnika za metliškega župana in Polono Kambič za semiško županjo. Vsi so slovesno prisegli.

V črnomaljskem občinskem svetu bodo naslednja štiri leta Branislav Adlešič, Samer Khalil, Lidija Malešič, Leopold Perko, Janez Perušič, Mira Radojčič, Zdenka Vrtin in Anica Želježnjak iz SD, Cvetka Aupič, Štefan Misja, Alojz Puhek, Stanislav Starešinič in Mojca Čemas Stjepanovič iz DeSUSa, Andrej Beličič, Boris Grabrijan, Tončka Jankovič in Andreja Švajger iz SLS, Franc Ivanušič, Maja Kocjan, Ivanka Štukelj in Jože Veselič iz SDS ter Nataša Hudelja in Matija Rom iz NSi. Predstavnik romske skupnosti v občinskem svetu je Henček Kosec. Zaradi nezdružljivosti funkcij članice občinskega sveta in županje je Čemas Stjepanovičeva podala izjavo o prenehanju funkcije občinske svetnice, saj bo ostala županja, na njeno mesto pa bo prišel nadomestni član občinskega sveta.

Na konstitutivni seji metliškega občinskega sveta so potrdili mandate vsem izvoljenim članom sveta. Svetniki so Darko Zevnik, Barbara Vraničar, Bojan Krajačič in Maja Štubljar iz SD, Vesna Žist, Ilija Šajatovič in Duška Vlašič iz SMC, Igor Vajda, Jože Zupanič in Maja Pegam iz SDS, Martina Legan Janžekovič in Jože Cajnar iz SLS, DeSUS pa Boris Govednik in Anica Kopinič iz DeSUS, Antonio Agustin Kostelec iz N.Si, Anton Gašperič z Liste za Metliko in Željka Janjac iz Glasa neodvisnih. V občinskem svetu je tudi samostojni kandidat Martin Videtič, svetnik romske skupnosti pa je Željko Hudorovac. Darka Zevnika, ki ostaja župan, bo nadomestil nadomestni član. Imenovali so tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, v kateri so Maja Pegam, Jože Cajnar, Ilija Šajatović, Barbara Vraničar in Boris Govednik.

Na konstitutivni seji semiškega občinskega sveta je bilo prisotnih 12 od 14 novoizvoljenih članov. Potrdili so mandate občinskim svetnikom. Iz SLS bodo v občinskem svetu Mirko Golobič, Polona Kambič in Vili Malnarič, z liste Ni nam vseeno Miha Mihelčič, Dina Plut in Danijel Golobič, iz SDS Damir Stare, Anton Križe in Ferdinand Jakša, iz SMC Rudi Kofalt in Melita Kmet Ličen, iz DeSUSa Bojan Jakša, iz N.Si Peter Štukelj, predstavnica romske skupnosti pa je Valerija Hudorovac.

Ker se je tudi Polona Kambič odločila, da bo še naprej županja, bodo na naslednji seji imenovali nadomestnega člana sveta. Sicer pa je glede na prejšnji mandat občinski svet precej spremenjen in pomlajen, saj je v njem 10 novih svetnikov, povprečna starost pa je 40 let in pol. Občinski svet je imenoval tudi komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo predsednik Rudi Kofalt in člana Vili Malnarič in Dina Plut.

‹ nazaj

Komentarji (29)

24.10.2014 1 (1) (0)Ocenidelavec 
Bogami sami hudi strokovnjaki.
24.10.2014 1 (1) (0)Ocenirenata 
ej,pa sami inženjiri pametno ko sto bogov,to bo še zanimivo
24.10.2014Oceniajooooo 
ko pa vidim tiste iz secopa.......vse mi je dol palo,samo da se kasira....
25.10.2014Oceničrnomaljski politični spreobrnjenec 
V črnomaljskem svetu so menda 4 politični spreobrnjenci.Joško,Antonija,Cveta ,Franjo....?
25.10.2014Ocenifrenk 
Francek je ostal na istem političnem polu,to ni problematično.Jozo in Antonela pa iz leve na desno.Cvetana iz desne na levo.
25.10.2014Oceniopazovalec 
Ko pogledaš fotografijo črnomaljskih svetnikov, takoj opaziš, da je Misja zavzel položaj ob županji, med Branetom Adlešič inSamerom Khalil pa poteka boj za podžupansko mesto.Tega hoče zase Samer in to, da bi ga opravljal poklicno, Brane se neda. Lepo smo začeli. Napredek v občini je zagotovljen.
25.10.2014Oceniobčan 
Povsem logično je,da je podžupan predsednik stranke.Predsednik nosi odgovornost za slab ali dober rezultat.Kako bi izgledlo,da Štefan ni podžupan,je pa predsednik stranke.Poznam SD-jevce in je prav da se zmenijo.Ni pa avtomatizem,da nekoga nekaj pripada,zato ker je nekaj bil že prej.Prvo se vpraša predsednika in če on odkloni,je kdo drug na vrsti.Pa v SD-ju je morda še kdo.Menda pa je Mojca prvo ponudila in se strinjala z tem,da je podžupan predsednik stranke.Tako bi bilo tudi prav.
26.10.2014 1 (1) (0)Ocenitinko 
med svetniki najdeš tudi kakega obsojenca
26.10.2014 1 (1) (0)Oceniopazovalec 
dragi občan , ni tako enostavno kot si napisal. Občina potrebuje sposobno županjo,ta pa sposobne podžupane. Da je negdo predsednik stranke še ni merilo, da bo uspešen podžupan.Misjatu so se obiskovalci v prejšnjem mandatu večkrat namuzali, ko je odkrito priznal, da še nikoli ni bil na dogodku v tem in tem prostoru.Samer Khalil je bil že v službi na občini in tudi v centrali SD v Ljubljani pa še kot pa so se ga vsepovsod hitro otkrižali. V teh kriznih časih je potrebno delati ne pa politizirati.Poklicni podžupan bi bila zanj idealna služba . Štiri leta se bi lepo pasel na občinskih jaslih. Narod naj pa crkava. Bravo!
26.10.2014Oceninekdo 
opazovalec,napisal si same laži.Poznam situacijo.Nikjer ni govora o poklicnem podžupovanju,to si je lahko privoščil le Fabko.Pa še po 3 podžupane je imel skupaj.Nikogar niso nikjer odpustili iz službe.Torej,lažeš.Predsedniku stranke se ponudi na državni ravni ministrsko mesto v vladi.Na občinski ravni pa je normalno,da se mu prvemu ponudi podžupansko mesto,sploh če je bila Mojca skupna kandidatka SD in DeSUS.Kaj je tu spornega ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava