dolenjska

Macedoni prisegel, izvolili tudi kadrovsko komisijo

4.11.2014 | 08:15 | B. B.

Macedoni prisegel, izvolili tudi kadrovsko komisijo
Foto: B. B.

Foto: B. B.

Novo mesto - Novoizvoljeni svetniki mestne občine Novo mesto so se sinoči sešli na ustanovni seji, kjer so potrdili svetniške mandate in mandat novega župana Gregorja Macedonija, ki ga je nastopil danes. V trebanjskem podjetju Trimo MSS, kjer je zaposlen kot izvršni direktor, bo sicer ostal še do konca meseca, 1. decembra pa bo svoje županovanje nadaljeval kot poklicni župan.

Macedoni je sicer v svojem nagovoru med drugim navedel štiri ključne poudarke, ki jih bo uveljavljal pri svojem delu: "Funkcije in ključna delovna mesta morajo zasedati posamezniki, ki s svojim znanjem, sposobnostmi in izkušnjami lahko pripomorejo k učinkovitemu delovanju občine, javnih zavodov in podjetij."

"Občina se mora odpreti do vseh ponudnikov blaga in storitev, javno naročanje pa mora pri tem postati eden od instrumentov za večjo gospodarsko dinamiko v lokalnem okolju," je dejal. Uveljaviti morajo tudi ničelno toleranco do podkupovanja, korupcije in prevar, občinska javna uprava, javni zavodi in vsa z njo povezana podjetja pa morajo biti občanom prijaznejši servis, je dodal.

Ponovil je tudi večino svojih predvolilnih obljub in ob podatku, da bo občina predvidoma v prihodnje leto prenesla približno dva milijona neplačanih obveznosti ter za približno polovico milijona evrov terjatev, posebno skrb napovedal zmanjšanju nepotrebnih odlivov.

Svetniki so na prvi seji izvolili tudi kadrovsko komisijo, ki jo bo vodil Boštjan Grobler (LGM), člani pa bodo: Miro Berger (DeSUS), Marko Dvornik (NSi), Stane Galič (LIK), Dušan Kaplan (SZV), Bojan Kekec (SDS), Alojz Kobe (LGS), Uroš Lubej (Solidarnost) in Jiri Volt.

Poleg omenjenih so se za članstvo v tej komisiji, ki sestavi vsa druga delovna telesa občinskega sveta, potegovali še Mateja Kovačič (SMC), Martin Kambič (SLS) in Slavko Matko (ZZD).

Novi župan bo danes na novinarski konferenci predstavil predlog o sodelovanju svetniških skupin pri vodenju občine, iz sinočnjega glasovanja o članih kadrovske komisije pa je že moč razbrati, da bo koalicijo sestavljalo devet svetniških skupin (od 15), in sicer: LGM (3), SDS (4), LIK (3), DeSUS (2), Solidarnost (2), LGS (2), NSi (1), SZV (1) in Jiri Volt, štela pa bo 19 svetnikov.

‹ nazaj

Galerija (9)

seja 01
seja 02
seja 03
seja 04
seja 05
seja 06
seja 07
seja 08
seja 09

Komentarji (74)

4.11.2014—   (1) (1)OceniNM 
všeč mi je, da je SLS pušnila in ni mi všeč, da bo SDS imela podžupana (nekateri so se zelo trudili, da bi podprli MKZ, tudi za ceno izstopa iz stranke). Upam, da so s tem v lj. centrali seznanjeni.
4.11.2014 3 (3) (0)Oceninovomeščan 
Gospod Lojze Kobe, svojčas nazaj, če se ne motim, ali pač, ste nagovarjal, da vam zaupamo vodenje države. Svetovano vam je, da pojdite po korakih. Te korake ste sedaj začel. Če ste vi ta g. Kobe, o katerem govorim, vam želim obilo volje, dobrih živcev in vztrajnosti. Izkažite se, potem pa naprej. Odločno in preudarno. Sicer pa vsaj izgleda, da bo v Nm vendarle "zapihal veter sprememb". Upamo - na bolje. Še več škode bo težko naredit.
4.11.2014 3 (3) (0)Ocenivseved1 
Macedoniju želim uspešno županovanje.Mora pa vedet, da bodo njegovi"podporniki" vslej ko prej tudi izstavili račune.. Pričakujem, da političnega kadrovanja ne bo v prihodnje, da bo imela prednost strokovnost in učinkovitost ter izkušnje.Bomo pa to kmalu videli pri imenovanju direktorja občinske uprave, Komunale in drugih zavodih
4.11.2014Ocenipepi 
Več škode, kot je je bilo narejeno v minulih dveh, treh mandatih, je res težko narediti. Močno upam, da je NM končno dobilo prvega sposobnega župana v zadnjih 30 letih, a glede na to, kar je slišati, Macedoni ne bo znal NM popeljati v napredek. Menda je totalno nesposoben (dela samo tisto, kar vidi oz. kar mu je predočeno) ali lepše ovedano - premalo ambiciozen. Bomo videli! Srečno, NM!
4.11.2014–1 (3) (4)OceniPredverje 
Prvič, kar imamo demokracijo imamo na županstvu v NM totalitarno oblast. Prvič v kadrovski komisiji ni predstavnika opozicije. V prejšnji skorumpirani kadrovski komisiji je bil tudi Macedoni, tokrat pa se je odločil, da med 9 člani ni niti enega prostora za glas opozicije ali glas žensk. V predverju pa se je trlo pretendentov na nove službe, da ni bilo zraka, da bi normalno dihali. Že na prvi seje je župan požrl velika načela o spoštovanju volje volivcev. Besede so zlato, dejanja so "Marija k sebi".
4.11.2014–1 (0) (1)OceniJan 
Malo prezgodaj je govoriti o opoziciji in koaliciji. Je pa hudo, če si iz tega izpadel ja, verjamem. Je potrebno potem jokat tukaj.
4.11.2014—   (1) (1)OceniOZNAKNOJ 
Ne razumem npr. volivcev Solidarnosti... Občino so prevzeli tačrni. Komandant (iz ozadja) bo Kekec (+Kralj) - skupaj 7 svetnikov, brez njih ni večine. Macedoni bo zgolj marionetka... Komunalo bo zasedel Kekec, CeROD je tudi njihov. Prva afera bo selitev CeROD-a v Brusnice.... Toliko o "prednosti stroke pred političnim kadrovanjem" in vseh teh cenenih floskulah.
4.11.2014 2 (2) (0)Ocenikaj pol 
kakorkoli obrnemo, ta oblast bo v vsakem primeru neuspešna, nova koalicija ima veliko odgovornost in bodo vsi po vrsti za to "nagrajeni" na naslednjih volitvah. Če so zdaj podžupanstva sladka, bodo takrat grenka. Pa nič zato, v štirih letih bodo nekateri svoje bogatstvo še precej povečali.
4.11.2014 1 (2) (1)OceniPredverje 
Hvala "Jan". Kdo je kdo je določil Macedoni in edini, ki sem ga včeraj slišal jokati je bil Macedoni. Macedoni je bil tudi edine, ki je včeraj govoril eno, navodila za glasovanje pa so bila povsem nasprotna besedam. Jok ne bo pomagal. Tudi delanje sovražnikov ne, saj so volitve zaključene in volilne rezultate v demokraciji spoštujejo. Če pa ste se odločili, da bo Macedonijeva predvolilna kampanija trajala še kar naprej, pa je to odločitev izvoljenega župana.
4.11.2014OceniVse za lastne koristi 
Rožle, julija in kralj dosegli kar so želeli. Osebno. Rožle in julija nista enako SDS.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava