bela krajina

Nameravajo Belo krajino črtati z zemljevida Slovenije?

13.11.2014 | 07:40 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Nameravajo Belo krajino črtati z zemljevida Slovenije?
Nameravajo Belo krajino črtati z zemljevida Slovenije?
Nameravajo Belo krajino črtati z zemljevida Slovenije?

Krasinec - Na Krasincu je bil včeraj sestanek županj in župana treh belokranjskih občin, Mojce Čemas Stjepanovič, Polone Kambič in Darka Zevnika. Beseda je tekla o 2. fazi CeRODa, za katero so dejali, da premalo vedo, kaj se z njo dogaja.

Seznanili so se z LAS Leadrom v letošnjem letu in v programskem obdobju 2014-2020 ter delovanjem Območnega razvojnega menedžmenta Bele krajine. Prihajajo namreč novice, da naj bi v državi črtali denar za Pokolpje. Če bo temu res tako, potem se Beli krajini slabo piše. Kot so dejali, bodo zahtevali sestanek z vlado in pojasnilo, ali nameravajo Belo krajino črtati z zemljevida Slovenije.

Kot na vsakem sestanku, je tudi tokrat beseda tekla o projektu Trajnostna oskrba prebivalstva s pitno vodo in varovanje vodnih virov Bele krajine, odprli pa so tudi prijave, ki so prispele na javni razpis za direktorja Belokranjskega muzeja Metlika. Prejeli so le prijavo dosedanje direktorice Andreje Brancelj Bednaršek.

Govorili so tudi o dializnem centru, ki naj bi ga za Belokranjce, ki se sedaj vozijo na dializo v Novo mesto, odprli v Domu starejših občanov Črnomelj. Odzvali pa so se tudi na reakcijo belokranjskih staršev, ki morajo za svoje osnovnošolce, ki obiskujejo plavalni tečaj, doplačevati, medtem ko nekaterim drugim staršem to ni potrebno.

‹ nazaj

Komentarji (20)

13.11.2014Ocenipesek v oči 
Nabiranje političnih točk županov na lokalni ravni: SD in DESUS - vladni stranki, oni se gredo pa opozicijo. Samo pismo svojim predsednikom bi poslali, pa bi blo.
13.11.2014 3 (3) (0)Ocenita cirkus je povsem odveč 
kaj pismo, poklicali bi Erjavca in Židana, pa svoje ministre. In bi opravli. Ne pa zapravljali naš dnar v neki gostilni. Je blo kosilo dobro?
13.11.2014 3 (3) (0)OceniRopez 
Glede na to, da niti v skoraj štirih mesecih niso sposobni sanirati ceste pri Lokvici, na relaciji Metlika - Novo mesto, in odstraniti semafor, imam občutek, da so nas že črtali iz zemljevida.
13.11.2014Oceniprehod 
Kako črtali ? Pa bo carina na Vahti ali pri Badovincu ?
13.11.2014—   (1) (1)Ocenikpj 
Glede na to da je v Nk Kolpi športni vodja prevarant,ki je bil športni vodja Nk Bele Krajine,tam varal ljudi za denar,je že uničena,mogoče da se pogovorijo o tem Župani-nje,saj starši v Nk Kolpi tudi plačujejo,veliko preveč,da jim otroke vodi prevarant,in je športni vodja vsem,sodelavci pa kdo,no te so ponosni,ostali starši bi pa morali biti zaskrbljeni.
13.11.2014Oceniiii 
itak, v beli krajini nikdar ne rabimo nič, saj smo kao navajeni živet v bedi. ne rabimo 3. osi, nobenega razvojnega denarja, turizma ipd. glavno, da se k nam pridejo nažret in napit in nam hvalit prijaznost in lepote države, potem pa ti zabijejo nož v hrbet. hvala, država in evropa za takšno podporo...
13.11.2014 3 (3) (0)OceniOsamosvojitel 
Žal mi je, da sem za tako državo bil 2 meseca v TO.Kaj je to druga Švica.Boljše je bilo za delavca in kmeta v Jugi.Dosti boljše.
13.11.2014—   (1) (1)Ocenitretja os 
Ne veselite se "tretje osi". Z njo vam bodo prispele težave, ki jih še ne slutite. Koristi od tega pa bodo za vas majhne.
13.11.2014–2 (0) (2)OceniTone 
Kaj samo jamrate. Dajte sami kaj naredit,da vam bo bolje.
14.11.2014—   (1) (1)Oceniresnicoljuben 
Ali ni boljše biti na SEVERU države,kot na JUGU

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava