dolenjska

Prvi korak k bolj transparentnemu kadrovanju?

13.11.2014 | 10:45 | M. M.

Predsednica NO Mo Novo mesto Elizabeta Grill (Foto: B. B., arhiv DL)

Predsednica NO Mo Novo mesto Elizabeta Grill (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanje je na svoji konstitutivni seji sklenila, da bo kandidate za 7-članski Nadzorni odbor MO Novo mesto iskala z javnim razpisom. »S tem je storila prvi korak k bolj transparentnemu in politično manj pogojenemu kadrovanju na ključne funkcije v novomeški občini. Do sedaj so namreč lahko kandidate predlagale samo svetniške skupine občinskega sveta. V tem mandatu pa lahko za članstvo v nadzornem odboru kandidira vsak občan ali občanka Mestne občine Novo mesto, ki izpolnjuje zakonsko in statutarno določene pogoje,« so se pohvalili iz novomeške občine.

Razpis, ki je objavljen na občinskih spletnih straneh, je odprt do prihodnjega petka, 21. novembra. Člani nadzornega odbora morajo imeti najmanj VI. stopnjo strokovne izobrazbe, predsednik nadzornega odbora pa VII. stopnjo in izkušnje s finančno-računovodskega ali pravnega področja.

Nadzorni odbor občine je sicer najvišji organ nadzora javne porabe v občini. Opravlja nadzor nad razpolaganjem s premoženjem občine, nadzoruje namenskost in smotrnost porabe sredstev občinskega proračuna, nadzoruje finančno poslovanje uporabnikov proračunskih sredstev, obravnava pripombe strank v postopku nadzora in daje mnenje v zvezi z zakonito in pravilno javno porabo v občini. Nadzoruje zakonitost in pravilnost poslovanja občinskih organov, občinske uprave, javnih zavodov in javnih podjetij ter vseh porabnikov sredstev občinskega proračuna, so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (7)

13.11.2014–1 (0) (1)Ocenigofo 
V bistvu gre za zavajanje. Člane NO bodo potrjevali svetniki, ki so v Komisji za mandatna vprašanja. Svetniki so politiki, običajno člani strank in odločajo politično. To, da se lahko vsak prijavi, je zgolj formalnost, ker bodo svetniki odločili v skladu s svojo "barvo". Lahko se motim, a bo kmalu jasno.
13.11.2014 2 (3) (1)OceniJan 
V dveh stavkih poveš kako bo po tvoje stvar potekala in da gre za zavajanje. V zadnjem pa da je možno da se motiš. Carsko. Lahko bi bil politik :)
13.11.2014–1 (0) (1)OceniFicko 
Daj, gofo, prijavi se, pa prevzemi del odgovornosti, da ne boš samo nakladal po forumih.
13.11.2014 2 (3) (1)Ocenimiha 
Čestitke novemu razmišljanju in novemu pristopu. Sedaj pa začeti delati red. Za začetek zmanjšati plače v občinskih podjetjih, zavodih in agencijah vsem, ki imajo plačo višjo od župana! Razčistiti ali je res potrebno da je npr. v knjižnjici zaposlenih več kot 60 oseb. Ali je potrebno 400 oseb v občinskih podjetjih in upravi? Poklicati na kazensko odgovornost vpletene v RIC, Cerodu,... Dela ogromno za popotnico je nova ekipa prejela 15 milijonski dolg. Preko 2 milijona terjatev, nasedle projekte in "konstruktivno" staro gardo, ki je že na prvi seji streljala z vsemi topovi.
13.11.2014—   (1) (1)Ocenijože 
G. Miha, ugotavljam da si podrobno seznanjen z rezultati "stare garde", samo številke ti ne držijo, če pa s temi zavajajočimi nakladanji, želiš že v naprej opravičevati neuspešnost novega vodstva občine pa tudi prav. Jaz jim želim uspešno delo, pa naj se ne izgovarjajo na preteklost.
13.11.2014 1 (1) (0)Ocenimimogrede 
Nihče ni popoln, vendar je pri tokratni "stari gardi" bilo velikih napak pa le preveč, ali ne ? Prav neverjetno, kaj so si vse dovolili.
14.11.2014 2 (2) (0)Ocenimiha 
jože No pa ti navedi "prave" številke! Mislim, da si vsi želimo da bi bile te drugačne! Vendar tiščanje glave v pesek ne bo rešil katastrofalne situacije. Se pa strinjam s tabo, da mora nova ekipa problematiko rešiti. "Konstruktivnost" pa je stara garda pokazala že po prvi seji, ko je z vso medijsko mašinerijo udarila po komaj konstituiranem občinskem svetu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava