dolenjska

Družba Sistemi IN ES d.o.o. pomagala pri razvoju električnega vozila chebela

22.11.2014 | 12:20 | Besedilo in foto: R. Žnidar

Družba Sistemi IN ES d.o.o. pomagala pri razvoju električnega vozila chebela

Dolenji Boštanj - Podjetje Sistemi IN ES, industrijski, elektronski in strojni sistemi d.o.o., te dni obeležuje 15-letnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so odprli vrata podjetja za širšo javnost in ji med drugim predstavili tudi električno vozilo chebela.

Družba Sistemi IN ES d.o.o. pomagala pri razvoju električnega vozila chebela

Gre za koncept električne mobilnosti prihodnje generacije, saj bazira na ideji vgradnje elektromotorjev direktno v kolesa, kar bistveno spremeni pristop k izgradnji vozila. Prototipno vozilo, ki ga je razvila družba Oprema Ravne, so javnosti prvič predstavili lani na mednarodnih sejmih v Nemčiji in Španiji. Sistemi IN ES je sodeloval kot razvojni dobavitelj glavnih krmilnikov motorjev v vozilu ter glavnega nadzornega računalnika vozila.

Ob sedežu podjetja Sistemi IN ES pa odslej deluje tudi prva polnilna črpalka za električna vozila na sevniškem območju. Družbi je župan Srečko Ocvirk na slovesni prireditvi podelil listino občine Sevnica za razvojne aktivnosti na področju električne mobilnosti, za uspehe na področju industrijske elektronike in avtomatizacije procesov ter ob 15-letnici delovanja.

‹ nazaj

Galerija (7)

IN ES 1
IN ES 2
IN ES 3
IN ES 4
IN ES 5
IN ES 6
IN ES 7

Komentarji (9)

22.11.2014Oceničudno je tole 
Kar ne morem se nasmejat tem vsem smešnim električnim avtom, ki za platformo vzamejo kar karolo in nato gor polimajo nekaj plastike. Definitivni zmagovalci v najbolj smešnem avtu so pa pri guglu. Tisti samo-vozeči avto je tak kot bi ga naredili v vrstcu. Ni mi sploh jasno a je tole "vozilo" namenjeno prevozu po javnih cestah? Če ja, na kak način je tole dobilo homologacijo in varnostne cestifikate za vožnjo po cesti?
22.11.2014Ocenigospodrastvenik 
malo poglej 100 let nazaj kakšni "čudni"avti so bili pa ti bo jasno. Tvoj komentar je čuden razmišljanje pa še bolj. Srečno in pogumno naprej fantje v razvoju vemo kako je to težko.
22.11.2014–1 (0) (1)Oceniauto 
Ni čudno tole, le s tabo nekaj močno ni v redu. Ti si tak avto seveda naredil bolje, samo nisi še uspel slikat. Daj poslikaj in da vidimo tvojega. Do takrat pa ne kracaj in ne svinjaj po komentarjih ! Čestitke IN ES-u !
22.11.2014Oceničudno je to 
Ja res je kakšni avti so bili pred 100 leti. Ravno v tem je finta, zdaj smo 100 let naprej in bi bilo v teh "karkoli že" implementirano vsaj nekaj znanja ki je bilo pridobljeno v teh 100 letih. Mimgrede el. Avte so delal že 130 let in več nazaj, pa se nekako še do sedaj niso razvili.
22.11.2014OceniTeslin auto 
http://www.ivonazivkovic.net/teslin%20auto.htm
22.11.2014Ocenijan 
Kaj tu gor piše? Čebula al kaj?
22.11.2014OceniNi všeč 
Se strinjam, da je tale avtoček na pogled strašansko grd. Ljudje pa avtomobile bolj kupujemo z očmi, kot pa po tehničnih podatkih. Lahko razvijejo še tako vesoljsko tehnologijo, je večina potencialnih kupcev ne bo razumela. Grdega avtomobila pa ne bodo hoteli imeti. Moti me pa tudi to ceneno hlapčevsko obnašanje naših inovatorjev. Vse kar naredijo, mora po njihovo nujno imeti čim bolj angleško ime. Le zakaj se je treba sramovati svoje matere, svojega kraja, svojega jezika? Res ne opbstaja čisto čisto nobena slovenska beseda, ki bi se dobro brala tudi v angleščini? Obstaja, le da se jo hlapci bojijo izgovoriti. Češ, kaj bodo pa tujci rekli.......... Cel svet pa medtem mirno kupuje Škode, ki se niso preimenovale v Schcoda, SsangYonge, ki niso postali SunYoung, Alhambre, ki niso postale Allhummer itd. Samo v možganih sužnja je lahko ime gospodarja božje. Upam, da bodo tile angleškogovoreči možje v ameriki zaprosili za kakšne subvencije, ne pa v Sloveniji, ki se jo sramujejo.
22.11.2014Ocenilimon 
Ne morem verjet kakšni komentarji. Priporočam obisk firme na lokaciji, kjer vam bodo rade volje dali brošuro, ki so jo pripravili ob 15-letnici. Blesteča firma, vrhunski strokovnjaki v tem geografskem mrtvem rokavu. Bravo fantje. In to z lasnim odrekanjem, tako časovnim kot finančnim. Fantje iz Inesa klobuk dol pred vami.
24.11.2014Oceniiii 
lepo in vse pohvale, se mogoče le premika kaj v smeri slovenskega el, avtomobila. ker če kaj, pa razvoj in tehnični kadre za to imamo pri nas. samo še dobre oblikovalce najet (roko na srce je tole po dizajnu zelo slab poskus), pa bo počasi že zadeva tudi širše zanimiva.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava