novice

Teden Karitas letos pod geslom V družini sem doma

25.11.2014 | 08:40 | STA, M. M.

Z enega minulih koncertov Karitas v Brežicah (Foto: Črt Lipej, arhiv DL)

Z enega minulih koncertov Karitas v Brežicah (Foto: Črt Lipej, arhiv DL)

Ljubljana - Letošnji teden Karitas bo potekal pod geslom V družini sem doma. Z njim želijo v Slovenski karitas opozoriti na številne stiske družine, ki niso samo materialne. Osrednja dogodka bosta jutrišnji tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote in romanje prostovoljcev na Ponikvo, so sporočili iz Slovenske karitas.

Teden Karitas daje priznanje ter spodbudo več kot 9400 aktivnim prostovoljcem Karitas, ki namenjajo svoj čas ljudem v stiski. Prav tako želijo v tem tednu poudariti, da prostovoljci in vsi državljani skupaj gradijo prihodnost, skupaj si pomagajo in skupaj iščejo najboljše v sebi in drugih.

Med pomembnimi dogodki v tem tednu bo tudi jutrišnje srečanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas iz vse Slovenije na Ponikvi. Ob 12. uri bo mašo vodil predsednik Slovenske karitas, upokojeni škof Metod Pirih.

Tradicionalni 24. koncert Klic dobrote, ki ga Slovenska karitas pripravlja v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija za družine v stiski, pa bo jutri zvečer v Celju. V času koncerta in tudi še ves december bodo zbirali sredstva za pomoč družinam v stiski.

Prav tako bodo dobrodelne koncerte po različnih krajih v Sloveniji v teh dneh prirejale tudi škofijske in župnijske karitas. Nekatere župnijske karitas bodo poleg tega pripravile še dneve odprtih vrat, na katerih bodo obiskovalce seznanili s programi pomoči, delavnicami in aktivnostmi, ki potekajo skozi vse leto. Na škofijski karitas Ljubljana pripravljajo tudi kulturne prireditve in medgeneracijske delavnice.

Teden Karitas se bo zaključil z nedeljo Karitas.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava