kronika

Eksplozija usodna za mamo sedmih otrok

1.12.2014 | 09:20 | Tekst in foto: J. A.

Domačija Kočevarjevih (Foto: J. A.)

Domačija Kočevarjevih (Foto: J. A.)

Tragični dogodek se je zgodil v kuhinji. (Foto: J. A.)

Tragični dogodek se je zgodil v kuhinji. (Foto: J. A.)

Sosedje in gasilci so priskočili na pomoč. (Foto: J. A.)

Sosedje in gasilci so priskočili na pomoč. (Foto: J. A.)

Stranje - Kočevarjevi iz Stranj v občini Krško so imeli v soboto koline. Popoldne je 49-letna Marica obarjala krvavice, ko je eksplodirana kovinska posoda za vodo v zidanem štedilniku na drva.

V tistem trenutku so bili poleg nje v kuhinji še trije otroci, njeni dve hčerki - 17-letna Anja in sedemletna Žana – ter vnuk Žan. Marica je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, Anja je bila huje poškodovana in so jo prepeljali ljubljanski klinični center, mlajša dva otroka sta utrpela lažje poškodbe, oskrbeli so ju v Zdravstvenem domu Sevnica, je sporočila Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto.

Navedla je tudi vzrok nesreče: apnenčasta obloga v ceveh je onemogočala pretok vode v dovodni in odvodni cevi, zato je zaradi pritiska posodo razneslo.

»Ko je v kuhinji počilo, sem bil v garaži, kjer smo imeli koline. S sinom sva tekla noter, pri tem se je on še porezal, ker je razneslo vse šipe. Otroke sva hitro peljala ven, ampak Marici nisva mogla pomagati,« je naslednji dan še v hudem šoku govoril gospodar Peter Kočevar. Tiho pove, da bo svojo ženo, ki se je pred 29 leti k njemu primožila iz bližnjega Zaloga, močno pogrešal.

Kočevarjevi so hvaležni gasilcem in sosedom, ki so jim priskočili na pomoč v teh težkih trenutkih.

Več pa v četrtek v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (1)

9.12.2014OceniFranc Jazbinšek 
Moje globoko sožalje ob takšni usodi, katera je doletela familijo Kočevar! lep pozdravvsemi iz Baden-WÜrttemberga-Nemčija Franc Jazbinsek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava