ostali športi

Namiznotenisači Krke v pokalu le tretji

14.12.2014 | 08:40 | T. Š.

Namiznotenisači Krke  v pokalu le tretji

Maribor - Letošnji finalni turnir četverice pokalnega tekmovanja Republike Slovenije je bil zaradi premajhnega števila prijav osiromašen za turnir v ženski konkurenci, zato pa je bilo toliko bolj zanimivo pri moških, kjer navkljub vsem pričakovanjem igralci NTK Krka Novo mesto niso uspeli obraniti lanskega naslova.

Brez dvoma najmočnejša ekipa na slovenskih tleh je včeraj v polfinalu naletela na razpoložene igralce NTK Ilirija. Branilci naslova so povedli z 2:0, potem ko je v tekmi mladinskih reprezentantov Darko Jorgić s 3:2 na 8 premagal Toma Šfiligoja, Uroš Slatinšek pa je bil s 3:0 boljši od Mirze Tvrtkovića. Niz štirih zaporednih zmag Ljubljančanov je začel Tomaž Roudi, ki je s 3:0 odpravila Tilna Novaka, nato pa v drugem krogu s 3:1 še Jorgića. Šfiligoj je nato prvič v karieri premagal Slatinška, za to pa je moral garati dolgih pet nizov, zadnjega je dobil z 12:10. Tvrtković je s 3:0 premagal Novaka, katerega je nato zamenjal Neven Karković, ki pa po zmagi Slatinška nad Roudijem s 3:2 v 8. tekmi ni uspel premagati Šfiligoja, ki je slavil po tesnih štirih nizih in z rezultatom 5:3 Ilirijo popeljal v finale.

V drugem polfinalu so igralci NTK Kema Puconci s 5:1 premagali ŽNTK Maribor, nato pa z identičnim rezultatom v finalu slavili še proti Ilirijanom in po letu premora znova prišli do naslova pokalni prvakov RS. V tekmi za 3. mesto Krkaši proti Mariborčanom niso imeli nikakršnih težav in so z rezultatom 5:1 prišli do tolažilne nagrade v obliki pokala za 3. mesto.

Včerajšnji poraz Novomeščanov bo zagotovo podžgal aktualne državne prvake, ki bodo imeli že v 1. krogu spomladanskega dela 1. SNTL priložnost za revanšo proti Ilirijanom.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava