dolenjska

Sprejeli proračun, prvič za dve leti

18.12.2014 | 09:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Sprejeli proračun, prvič za dve leti

Škocjan - Svetniki so na 3. redni seji brez težav in večje razprave sprejeli pomembne dokumente, ki bodo usmerjali razvoj občine v prihodnjih letih – proračun za leti 2015 in 2016. Kot je povedal župan Jože Kapler, se je to zgodilo prvič, a tako bodo lažje načrtovali, sploh pa bodo določene investicije potekale dve leti. »Sicer pa proračun ni zacementiran dokument, ampak se bodo stvari lahko spreminjale z rebalansi, če bo to potrebno,« je dejal.

Prihodki v proračunu za leto 2015 so predvideni v višini 7 milijonov, odhodki pa skoraj 7,5 milijona evrov, za leto 2016 pa načrtujejo skoraj 5 milijonov prihodkov in dobrih 5,4 milijona evrov odhodkov. Oba predloga proračuna je z odobravanjem potrdil tudi Odbor za investicije in finance, ki ga vodi Slavko Pungeršič.

Finančnica na občini Mateja Robek Zaletelj je povedala, da finančno ministrstvo še vedno ni povedalo podatka o dohodnini, povprečnina menda ostaja 525 evrov na osebo, tako da je ta izračun v proračunu predvidela na podlagi lanskih podatkov. Menda tudi ostajajo sredstva iz 21. člena, skratka marsikaj še ni čisto dokončnega.

Franci Kocjan in Matej Krmc.

Franci Kocjan in Matej Krmc.

Od prvega branja je v času javne razprave prispelo kar nekaj amandmajev SLS, edine opozicijske stranke v občinskem svetu z dvema svetnikoma: Francijem Kocjanom in Matejem Krmcem (čeprav formalno župan Kapler nima koalicije, ima pa podporo ostalih strank oz. list). Med glavnimi predlogi omenimo več sredstev za Zagraški log in folklorno dejavnost, vodovod Stara vina – Luntovž, za ureditev dovoza iz Zloganja in dokončanje krožišča, itd. Župan se je do predlogov opredelil, nekaj stvari so upoštevali, a predlagatelja nista bila najbolj zadovoljna. Kocjan edini ni podprl obeh proračunov in je glasoval proti, skoraj edini pa je imel tudi dosti vprašanj.

Svetniki so dali pozitivno soglasje h kandidaturi Irene Čengija Peterlin za ravnateljico OŠ Frana Metelka Škocjan. To funkcijo opravlja že zadnji mandat. Konkurence Čengija Peterlinova nima, saj se je na razpis za to delovno mesto prijavila edina, tako da je rezultat glasovanja Sveta zavoda šole verjetno že znan.

‹ nazaj

Galerija (5)

SKOCJAN01
SKOCJAN02
SKOCJAN03
SKOCJAN04
SKOCJAN05

Komentarji (1)

19.12.2014OceniJanja 
Saj je Kocjan kar eden med redkimi, ki gradivo predela in ga tudi razume!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava