kronika

Pijan z avtom v potok. Na AC se je zaletel v policiste. Ležal na cesti

22.12.2014 | 08:10 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Sevniški policisti so minuli petek prejeli klic zaradi prometne nesreče v Pokleku nad Blanco. Ugotovili so, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad avtomobilom in s ceste zapeljal v potok.

Povzročitelj nesreče, ki se je lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligrama alkohola. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nesreča na avtocesti

V noči na soboto se je na avtocesti pri Zalokah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva avtomobila. Policisti in delavci DARS-a so zavarovali kraj nesreče. Ko so policisti opravljali ogled, je 26-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v vozilo DARS-a, v službeno vozilo policije in v varovalno ograjo. V nesrečah k sreči ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozilih.

Povzročiteljica nesreče pijana

V soboto zjutraj, nekaj pred 6. uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v okolici Trebnjega. Ugotovili so, da je 22-letna voznica osebnega avtomobila izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,40 miligrama alkohola.

Nevarna vožnja po avtocesti

Istega dne zvečer so bili policisti obveščeni še o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki je po avtocesti vozil iz Ljubljane proti Novem mestu. Voznik naj bi vijugal po cesti in ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. 37-letnega voznika osebnega avtomobila Volkswagen touareg so izsledili in mu ponudili alkotest. V litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligrama alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da so na vozilu nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zoper kršitelja bodo po zaključenem postopku na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznik začetnik povzročil nesrečo

Krški policisti so bili včeraj zjutraj obveščeni o prometni nesreči, ki naj bi se ponoči zgodila v okolici Krškega. Huje poškodovano udeleženko nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov, je bilo v prometni nesreči udeleženo eno vozilo, v katerem so bili poleg voznika še trije potniki.

Nesrečo je povzročil 18-letni voznik začetnik, vzrok prometne nesreče pa je neprilagojena hitrost. 18-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,38 miligrama alkohola. Poleg huje poškodovane potnice je bil v nesreči lažje poškodovan še en potnik v vozilu. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Zasegli avtomobil

V noči na soboto so policisti med kontrolo prometa v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Audi. V postopku so ugotovili, da 33-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,27 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog.

Ležal na cesti

V isti noči je voznica osebnega avtomobila policiste obvestila o nevarnem ravnanju moškega, ki je v bližini Šentjerneja ležal na cesti. Policisti so takoj odšli na kraj in izsledili kršitelja, ki je ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. 19-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, je nadaljeval z nedostojnim vedenjem in policiste spodbujal k pretepu. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Toliko o nekaterih prometnih nesrečah, ki so jih minuli konec tedna obravnavali na PU Novo mesto, od koder poročajo še o novem zasegu pirotehnike itd. A podrobneje nekoliko kasneje....

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava