kočevsko-ribniško

Kmalu vendarle slovesno odprtje obnovljene šole

9.1.2015 | 12:30

Žalosten videz OŠ Stara Cerkev po uničujočem požaru (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Žalosten videz OŠ Stara Cerkev po uničujočem požaru (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

A pogorišče je kmalu postalo delovišče. Prihodnji teden bo slovesno odprtje novih prostorov. (Foto: občina Kočevje, arhiv DL)

A pogorišče je kmalu postalo delovišče. Prihodnji teden bo slovesno odprtje novih prostorov. (Foto: občina Kočevje, arhiv DL)

Stara Cerkev - Prihodnji teden bo OŠ Stara Cerkev ponovno zaživela. Po uničujočem požaru 9. junija 2013 bodo šolarji in učitelji prihodnji teden sedli v novi in prenovljeni del šole, so danes sporočili iz občine Kočevje.

Šolo bodo v četrtek ob 17. uri po kratkem kulturnem programu, ki ga pripravljajo sami učenci in učitelji, odprli ministrica za izobraževanje, znanost in šport Stanislava Setnikar Cankar, kočevski župan dr. Vladimir Prebilič in ravnateljica OŠ Stara Cerkev Sonja Veber.

Spomnimo, da je po požaru občina nemudoma pristopila k reševanju težave in v najkrajšem možnem času pripravila investicijsko in projektno dokumentacijo za obnovo šole ter izbrala izvajalca. »Po projektu naj šola ne bi bila le preprosto obnovljena, temveč tudi potresno varna, energetsko varčnejša ter izboljšana v vseh pogledih,« so med drugim navedli v vabilu na otvoritev. Za obnovo je država prispevala 1,3 milijona evrov, dobrih 920.000 evrov pa je dodala še občina iz naslova zavarovalnine.

»Po neljubih zapletih okoli financiranja, ki so obnovo nekoliko upočasnili in selitev prestavljali, se je zgodba s sofinanciranjem srečno zaključila 5. junija lani, ko je vlada s takratno predsednico Alenko Bratušek s prerazporeditvijo sredstev v letu 2014 zagotovila 1,2 milijona evrov in ter v letošnjem letu preostanek sredstev v višini dobrih 105.000 evrov. Pogodbo o sofinanciranju obnove šole sta minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič podpisala junija lani. Dela na obnovi šole so se tako pospešeno nadaljevala in te dni s pridobitvijo uporabnega dovoljenja tudi zaključila,« še dodajajo na občini.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava