dolenjska

FOTO: Podarite modro srce in lepo besedo

21.1.2015 | 13:00 | M. Ž.

Ambasadorja Robert Erjavec in Boštjan Gorenc Pižama. (Foto: M. Ž.)

Ambasadorja Robert Erjavec in Boštjan Gorenc Pižama. (Foto: M. Ž.)

Na osnovni šoli Drska so zapisali veliko lepih besed v modrih srcih.

Na osnovni šoli Drska so zapisali veliko lepih besed v modrih srcih.

FOTO: Podarite modro srce in lepo besedo

Novo mesto - NIVEA v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije med 15. januarjem in 15. februarjem že deveto leto zapored pripravlja vseslovensko dobrodelno akcijo NIVEA Podarite nam modro srce, ki je do zdaj na poti do izobrazbe pomagala 82 otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejšega okolja. Danes dopoldne je njihova ekipa z Robertom Erjavcem in Boštjanom Gorencem Pižamo lepe besede, zapisana v modra srca, zbirala v osnovni šoli Drska. Za vsako modro srce bo podjetje Beiersdorf v učni sklad NIVEA podarilo 0,25 evra.

»Lepih besed se učimo celo življenje. Z lepimi besedami se navajamo vsakdanjih prijaznosti, nenazadnje pa nam odpirajo pot s pisano besedo pravljic, s katerimi se v otroštvu naučimo sanjati, upati in bolje razumeti svet,« so zapisali ob začetku akcije.

Modra srca lahko podarite prek spletne aplikacije, lahko pa jih izdelate sami in po pošti pošljete na naslov Beiersdorf d.o.o., p.p. 4130, 1001 Ljubljana, v družbi ambasadorjev projekta pa jih skupaj z otroki zbirajo tudi na posebnih dogodkih po slovenskih osnovnih šolah, kot je bil današnji v Novem mestu.

Ambasadorji, ki zbirajo modra srca med šolarji, so radijska voditeljica, ki se jo spominjamo iz glasbene zasedbe Bepop, Ana Praznik, televizijski voditelji Lorella Flego, Ota Roš in Robert Erjavec ter tako zasebno kot poklicno združena televizijska voditelja Marko Potrč in Lili Žagar. Vse bo spremljal dolgoletni prijatelj akcije, priljubljeni komik in prevajalec Boštjan Gorenc Pižama. Skupno bodo obiskali pet šol v petih mestih, osnovna šola Drska je bila druga.

‹ nazaj

Galerija (29)

modri srcki03
modri srcki04
modri srcki05
modri srcki06
modri srcki07
modri srcki09
modri srcki10
modri srcki11
modri srcki12
modri srcki13
modri srcki14
modri srcki15
modri srcki16
modri srcki17
modri srcki20
modri srcki21
modri srcki22
modri srcki25
modri srcki26
modri srcki27
modri srcki28
modri srcki29
modri srcki30
modri srcki31
modri srcki33
modri srcki34
modri srcki36
modri srcki37
modri srcki39

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava