bela krajina

Metliški župan s predstavniki verskih skupnosti

21.1.2015 | 18:00 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Metliški župan s predstavniki verskih skupnosti
Metliški župan s predstavniki verskih skupnosti

Metlika - Danes je metliški župan Darko Zevnik na tradicionalnem srečanju sprejel predstavnike verskih skupnosti v občini Metlika. Pridružili sta se mu še podžupanja Anica Kopinič in sodelavka za splošne in kadrovske zadeve Duška Brnčič. Vabilu pa so se odzvali metliški župnik Jože Pibernik, podzemeljski župnik Peter Miroslavič, župnik grkokatoliške cerkve v Metliki Mihajlo Hardi in župnik na Suhorju in v Radovici Primož Bertalanič.

Župan je predstavil delo, ki je bilo opravljeno v preteklem letu, ter naloge, ki jih čakajo letos. Predvsem se bodo potrudili, da bodo pripravili čim več dokumentacije za prihodnjo finančno perspektivo. Problem je, ker država zmanjšuje denar za občine. Za delovanje občine oz. ustanov in vsega ostalega, kar morajo financirati, bo s takšnim krčenjem denarja še dovolj, ne pa tudi za naložbe.

Župniki so predlagali, da končno z enotno pogodbo uredijo urejanje pokopališč v občini, seveda pa bodo še naprej upoštevali specifiko vsakega pokopališča posebej. Pibernik je opozoril, da Tri fare žal počasi propadajo. Načrti za obnovo so pripravljeni in, ko bodo objavljeni razpisi, bodo kandidirali za denar in nato nadaljevali z delom. Miroslavič pa je opazil, da gre nekaterim še vedno v nos blagoslov novih ali prenovljenih gasilskih domov ter novih gasilskih avtomobilov. Prepričan je, da je v ljudeh še vedno strah, ki se je v njih nabiral leta in leta.

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_1552_1_1
IMG_1553_2_1
IMG_1554_3_1
IMG_1556_4_1
IMG_1557_5_1
IMG_1558_6_1
IMG_1560_7_1
IMG_1562_8_1

Komentarji (3)

22.1.2015Ocenipoštenjak 
Peter zelo v redu človek si pošten, delaven. Tvoji sodelavci so preveč lakomni.Zvon 1 zvon 2. Nato sledi obala Bohinjskega jezera, triglavska jezera, slap Savica.... v Vatikanu imate toliko denarja, da ga ne morete preštet. Država vam namenja ogromna sredstva. Ali je kdaj cerkev dala kaj kakemu revežu?? Vse so vam dali reveži ker ste jih prepričali da obstaja bog. E Peter to je to kaj gre ljudem v nos a to ti dobro znaš.
22.1.2015–1 (0) (1)OceniViničan 
Ajoj Peter! Ljudem gre v nos pedofelija katero izvajajo tvoji sodelavci. Rode ki je brezmadežno spočel sina. Ali veš s kakšnim marcedesom se vozi Rode (koliko KS ima) Koliko ste plačali davka od nepremičnin katere še vam država daje in daje? Ali veš koliko ljudi nima kaj jest in hodi na karitas?
22.1.2015—   (1) (1)OceniJanez 
Peter ti si enkraten človek in župnik.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava