novice

Tudi Nova KBM opozarja na ponarejeno spletno stran

24.1.2015 | 10:20 | J. A.

Ilustratina fotografija (Foto J. A.)

Ilustratina fotografija (Foto J. A.)

Poročali smo že o lažni spletni strani za vstop v NLB klik,  sporočilo s podobno vsebino so poslali tudi iz Nove KBM. "Nova KBM sporoča, da so zaznali več primerov pošiljanja zavajajočih sporočil prek e-pošte, ki pozivajo k prijavi v ponarejeno spletno banko Bank@Net. Namen tovrstnih sporočil je prepričati prejemnika sporočila, da izbere priloženo (ponarejeno) povezavo, ki služi nelegalni pridobitvi uporabniškega imena in gesla.

Uporabnike spletne banke Nove KBM so o pojavu lažnega elektronskega sporočila že obvestili. Če dobijo takšno elektronsko pošto, pa v Novi KBM uporabnikom svetujejo, naj ne odpirajo povezave oz. se ne prijavljajo. Sporočilo naj nemudoma izbrišejo," pravijo v banki in dodajajo svoje kontakte (http://www.nkbm.si, e-pošti: bankanet@nkbm.si, po Skypu: NovaKBM.Bankanet in telefonu 02 229 27 60).

"Nova KBM nikoli ne pošilja tovrstnih sporočil oz. od svojih uporabnikov ne zahteva posredovanja identifikacijskih elementov po elektronski pošti. Prav tako jih na ta način svojim uporabnikom tudi ne sporoča," še pravijo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava