dolenjska

KPK zaradi imenovanja Bulčeve tudi nad Koprivnikarja

26.1.2015 | 09:00 | STA, M. M.

Violeta Bulc (Foto: J. A., arhiv DL)

Violeta Bulc (Foto: J. A., arhiv DL)

Ljubljana, Trebnje - KPK je zaradi postopka imenovanja Trebanjke Violete Bulc za kandidatko za evropsko komisarko poleg premiera Mira Cerarja in notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar pod drobnogled vzela tudi ministra za javno upravo Borisa Koprivnika. Ta je družabnem omrežju Facebooku zapisal, da mu KPK očita nasprotje interesov, ker je glasoval za Bulčevo.

"Tudi sam sem bil blagoslovljen z dopisom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), v katerem mi očitajo nasprotje interesov zaradi pridobitve nepremoženjskih osebnih koristi, ker sem glasoval za Violeto Bulc, saj sva v političnih stikih oz. isti stranki," je na svojem Facebook profilu zapisal Koprivnikar.

"Kaj naj rečem ... Upam si trditi, da sva somišljenika, celo prijatelja, spoznala pa sva se ravno zato, ker sva v okviru SMC videla možnost storiti nekaj dobrega za Slovenijo," piše minister za javno upravo.

Po njegovih navedbah pa tu nastopi dilema: "Kje so moje osebne koristi, če delam javno in pošteno, za vnaprej določeno plačo, če zavračam korupcijo in javno zagovarjam jasna stališča, tudi v okviru stranke, kjer sem našel somišljenike, ki jih podpiram in zagovarjam?"

"Sporočilo, ki se mi poraja iz omenjenega dopisa, je predpostavka, da nihče ni sposoben postaviti interese države pred ozke zasebne interese. Predpostavka je napačna!" poudarja Koprivnikar.

Dopis KPK v zvezi s predlaganjem Bulčeve sta prejela že Cerar in Györkös Žnidarjeva. KPK je predsednika vlade spomnila, da je na dopisni seji vlade aktivno sodeloval pri sprejemanju odločitve o Bulčevi, s katero pa ima politične stike. To bi "po trenutni oceni dejanskega stanja lahko kazalo na kršitev določb zakona o integriteti in preprečevanju korupcije o dolžnem izogibanju nasprotju interesov".

KPK je sicer pojasnila, da v postopku preverjanja predlaganja Bulčeve za evropsko komisarko še niso sprejete končne ugotovitve, a da so v okviru postopka stopili v stik z določenimi osebami.

Györkös Žnidarjeva meni, da poročilo nima pravne podlage, Cerar pa je vodstvu KPK poslal pisno stališče v zvezi s prijavo domnevnih nepravilnosti. Premier je med drugim zatrdil, da v celotni zadevi ni zagrešil nobene zlorabe ali protipravnega, koruptivnega ali drugega neprimernega dejanja. Sama Bulčeva je postopek KPK označila za legitimen.

‹ nazaj

Komentarji (10)

26.1.2015–2 (1) (3)Ocenioseba 
.Gospa Bulc je bila izvoljena, ker je izobražena in sposobna ter izpolnjuje vse pogoje za evropsko komisarko.Vsa čast ji.
26.1.2015–3 (0) (3)OceniBralka 
Se popolnoma strinjam z Osebo. Sposobna je, ve, kaj hoče in kako se stvarem streže in gre zato verjetno na živce tistim, ki ji ne sežejo niti do kolen. Groza, kam drvimo.
26.1.2015Ocenijana 
Zgrizli se bodo in poklali med seboj, bog naj pomaga revežem, ki so na RK in Karitas privezani zaradi tistih, ki so 20 let vladali in vodili državo in vse nas v propad . Mislim, da je Bulčeva sposobna ženska.
26.1.2015Ocenimery 
Škoda, da se ukvarjajo toliko s spotikanjem sposobnih ljudi. Mar ni prav, da našo državo zastopa sposobna oseba, sploh če je to ženska. Ponosni smo na njo in takih reprezentančnih ljudi bi še potrebovali. Vse pohvale za takšno izbiro.
26.1.2015 3 (3) (0)OceniMiro 
Nič bat! Za kučanovo združbo zakoni ne veljajo. Cerar, Kresalka, Senica, Zalar,.. imajo privatno sodstvo.
26.1.2015 2 (3) (1)OceniSMC 
Kot sta zapisali oseba in Bralka. Natančno ve kaj hoče. Tudi Mojca Špec Potočar ve kaj hoče 7000 Eur plače na Razvojnem Centru, 4000 Eur na Rdečem križu, 2000 Eur kot podžupanja, kakšna sejnina + kakšna provizija! Kaj pa hočejo volivci, ki volijo takšne ljudi?
26.1.2015 3 (3) (0)OceniSMC 
Kot sta zapisali oseba in Bralka. Natančno ve kaj hoče. Tudi Mojca Špec Potočar ve kaj hoče 7000 Eur plače na Razvojnem Centru, 4000 Eur na Rdečem križu, 2000 Eur kot podžupanja, kakšna sejnina + kakšna provizija! Kaj pa hočejo volivci, ki volijo takšne ljudi?
26.1.2015Oceniradovednež 
Čigava pa je ta Bulčevi,ki lahko hodi po žejavici.ki tlije že 25 let in več? Ali ni ta v sorodu z ŠTEFANECEM,ki je že kot samostojni odvetnik padelmed odmetnike. Oh ta LJUBLANSKA pravna fakulteta ,saj te več sploh ni,ali si pa poišči svoj produkt z dodano vrednostjo ?
26.1.2015 2 (2) (0)Ocenitajkun menciger 
Kako da ni ljubljanske pravne fakultete? To je sedaj privatna fakulteta g. Mencingerja in g. Križaniča. Tovariš Mencinger in Križanič sta stajkunizirala to fakulteto in njen Ekonomski inštitut pravne fakultete. Za nebuloze katere tolmačita na nacionalnih medijih dobita več 10 mio eur /leto.
26.1.2015 3 (3) (0)Ocenicerar, kresalka, zalar 
G. Cerar, ga Kresalova, g. Senica, g. Zalar in ostala združba so sprivatizirali celo sodstvo. Lastniki so Evropskega center za reševanje sporov, preko katerega vlečejo denar iz podjetij in državljanov.Isti sodniki dopoldne prejemajo plačo iz proračuna popoldne pa sodijo po nareku že omenjene združbe.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava