kronika

Pri 33-letniku našli ekstazi, konopljo in gobice. Ženo pretepel pred blokom

26.1.2015 | 14:30 | M. M.

Foto: PP Šentjernej

Foto: PP Šentjernej

Kot danes poročajo s PU Novo mesto, so šentjernejski policisti minuli petek nekaj po 22. uri med kontrolo prometa na Ratežu ustavili voznika avtomobila. Med postopkom so pri 33-letniku našli in zasegli 303 tablete, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo ekstazi. A to ni vse: zasegli so še manjšo količino posušenih rastlinskih delcev s sumom na konopljo in manjšo količino halucinogenih gob.

Policisti bodo po zaključeni preiskavi in opravljenih analizah 33-letnega osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Hudo pretepel ženo

Novomeški policisti bodo zaradi kaznivega dejanja hude telesne poškodbe na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 48-letnega osumljenca iz Semiča. Ugotovili so, da je nasilnež v soboto dopoldan pred stanovanjskim blokom v Novem mestu pretepel svojo ženo in jo hudo poškodoval po glavi. Poškodovano žensko so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Pod zadnjim sedežem tobak, v kovčku teleskopska palica

Foto: PMP Metlika

Foto: PMP Metlika

Foto: PMP Metlika

Foto: PMP Metlika

Policisti na mejnem prehodu Metlika so v soboto pri opravljanju mejne kontrole na vstopu v Slovenijo pregledali vozilo, ki ga je vozila 54-letna državljanka Bosne in Hercegovine. V avtomobilu so pod zadnjim sedežem našli in zasegli okoli deset kilogramov tobaka, ki je bil pakiran v zavoje po en kilogram. Tobak so zasegli in o najdbi obvestili delavce carinskega urada. Zoper 54-letno voznico bodo uvedli postopek o prekršku,

Istega dne so na istem mejnem prehodu pri opravljanju mejne kontrole na vstopu v Slovenijo, pregledali še prtljago in vozilo, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine. Pri pregledu prtljage 43-letnega potnika so v kovčku z glasbenim inštrumentom našli skrito kovinsko teleskopsko palico. Palico so zasegli in zoper kršitelja izvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Zakon o orožju za kršitev določa globo v znesku 500 evrov in stransko sankcijo odvzema predmetov.

Ostal brez audija

Med kontrolo prometa na Šmarješki cesti v Novem mestu so policisti minuli petek okoli 20. ure ustavili voznika audija A4. Ugotovili so, da 25-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,45 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kam so šle kokoši?

V okolici Trebnjega je minuli konec tedna nekdo iz odklenjenega hleva odnesel 14 kokoši. Lastnico je oškodoval za 150 evrov.

Za deset tisočakov škode

V petek popoldan so neznanci v Novem mestu skozi okno vlomili v stanovanjsko hišo in ukradli nakit. Po oceni oškodovanca so povzročili za okoli 10.000 evrov škode.

Vlomili v skladišče

V noči na nedeljo je v Kanižarici nekdo skozi okno vlomil v skladišče prodajalne. Vzel je tobačne in druge izdelke. Škode je za okoli 4000 evrov.

V cliu pustil ključe in ostal brez avta

Včeraj popoldan je bil s parkirnega prostora na Cesti Krških žrtev v Krškem ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio 1.2 bebop, rdeče barve, letnik 1996, registrskih oznak KK ZE-653. V vozilu so bili ključi.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava