dolenjska

Grmske učence in učitelje ne zebe več

28.1.2015 | 10:30 | M. Ž., Foto: Urška Hutar

Foto: Urška Hutar

Foto: Urška Hutar

Grmske učence in učitelje ne zebe več
Grmske učence in učitelje ne zebe več

Novo mesto - Osnovna šola Grm je z včerajšnjo prireditvijo obeležila pomembno pridobitev za vse, ki stopajo skozi njena vrata - energetsko prenovo. »Nova okna, vrata, izolacija, radiatorji in še mnoge drobne izboljšave so dale šoli ne le novo podobo, ampak predvsem dobre pogoje za bivanje – sedaj nas več ne zebe,« je dejala ravnateljica šole Sonja Simčič.

Predvideno je sicer bilo, da bo celotna obnova zaključena do 22. avgusta lani, vendar so bila zaradi deževnega vremena zaključna dela na fasadi in zunanja dela končana v začetku novembra, kljub temu pa se je šolsko leto začelo normalno, saj so bila dela v notranjosti končana, zgradba pa zunaj zaščitena.

Celotna naložba je bila vredna nekaj več kot milijon evrov, od tega energetska prenova 830 tisoč evrov - 530 tisoč so dobili na javnem razpisu za sofinanciranje energetske sanacije stavb v lasti lokalnih skupnosti, 300 tisoč pa je prispevala mestna občina Novo mesto. »Ker se je ob obnovi pokazalo še veliko nujnih del, je občina iz sredstev vzdrževanja za obnovo strehe na telovadnici in del na hiši, kjer je Posvetovalnica za učence in starše, dodala še 80 tisoč evrov, šola pa je iz sredstev, ki jih je več let varčevala iz najemnin in sredstev od prodaje sindikalnega doma v Medulinu, v obnovo vložila 132 tisoč evrov,« je povzela ravnateljica.

Energetska obnova je zajemala zamenjavo oken, razen oken na južni strani, ki so jih zamenjali že leta 2011, in zunanjih vrat, izolacijo podstrešja, zamenjavo stropov in dotrajanih radiatorjev ter izolacijo fasade. Šola pa je plačala menjavo streh v pritličju na učilnicah z izhodom na zelenico, zamenjavo dotrajane električne napeljave in vgradnjo novih luči v učilnicah in telovadnici, mreže za strop in okna, pleskanje, ureditev pločnikov ob šoli, prostora pred vhodi v šolo, jame za skok v daljino in ekološkega otoka, povečali so tudi parkirni prostor in opravili sanacijo kanalizacije.

Domiselne prireditve, ki so jo sooblikovali učenci šole pod vodstvom mentorjev, vodil pa jo je Tomaž Koncilija, sta se včeraj popoldne med drugim udeležila tudi novomeški župan Gregor Macedoni in vršilec dolžnosti direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo Gregor Mohorčič.

Pripis uredništva: V velikem intervjuju z Gregorjem Mohorčičem se je novinar Igor Vidmar lotil vroče teme varčevanja v šolstvu. Objavljen bo v novi številki Dolenjskega lista, ki izide jutri.

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_3978-m
IMG_3980-m
IMG_4002-m
IMG_4005-m
IMG_4013-m
IMG_4021-m
IMG_4041-m
IMG_4048-m

Komentarji (1)

28.1.2015–1 (1) (2)Ocenirodilnik 
Rodilnik? Ogabno

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava