mladi dopisnik

Poklici v moji okolici

29.1.2015 | 13:20 | Sanela Gračan, OŠ Milke Šobar - Nataše

Poklici v moji okolici

Črnomelj - V četrtek, 22. januarja, smo na šoli izvedli tehniški dan na temo poklicev.

Najmlajši učenci so barvali pobarvanke, gledali risanke, se igrali igrico Spomin in poslušali zgodbice o različnih poklicih, ki jih srečujemo v naši okolici.

Četrtošolci in učenci oddelka PPVI 3, 4 so reševali križanko o poklicih, gledali risanke ter obiskali Knjižnico Črnomelj.

Tudi učenci 5. in 6. razreda so reševali križanko, vendar je bila ta nekoliko zahtevnejša, saj so morali pravilno odgovoriti na vprašanja. Ogledali so si tudi video predstavitve različnih poklicev. Po malici so se skupaj z učenci PPVI 2, 3 in z učenci PPVI 4, 5, 6 odpravili proti Srednji šoli Črnomelj, kjer so si ogledali šolske delavnice in sodelovali pri zanimivih kemijskih poskusih.

Dan je bil za učence 7., 8. in 9. razreda medijsko obarvan. Kmalu po prihodu v šolo so se odpravili na ogled radijskega studia Radia 1, nekdanjega radia Odeon v Črnomlju. Tam jih je zelo prijazno sprejel Sašo Riznič. Vsi učenci so v studiu posneli kratke predstavitve: tem je sledila čisto prava radijska montaža z glasbeno podlago, posebnimi efekti in igro glasu.

V razredu pa so pozornost namenili obravnavi novinarskega poklica. Obiskal jih je Tomaž Čurk, novinar in napovedovalec na radiu Krka. Predstavil jim je svoje delo, nastopil kot radijski napovedovalec in se preizkusil v vlogi športnega komentatorja. Učenci so mu zastavili številna vprašanja. Intervju z njim bomo objavili v junijskem šolskem časopisu Zvončki.

Že tako pester dan smo zaključili z nastopom kantavtorice Erike Kralj, ki je s svojo prisrčnostjo navdušila tako učence kot učitelje.

‹ nazaj

Galerija (7)

Poklici v moji okolici - 001
Poklici v moji okolici - 002
Poklici v moji okolici - 003
Poklici v moji okolici - 004
Poklici v moji okolici - 005
Poklici v moji okolici - 006
Poklici v moji okolici - 007

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava