dolenjska

Križmana bo na čelu komunale nasledil Klemenčič

3.2.2015 | 14:15 | M. M.

Bojan Kekec, Gregor Klemenčič in Peter Kostrevc na predstavitvi Kekčeve županske kandidature. (Foto: B. B., arhiv DL)

Bojan Kekec, Gregor Klemenčič in Peter Kostrevc na predstavitvi Kekčeve županske kandidature. (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Nadzorni svet Komunale Novo mesto je na včerajšnji seji za direktorja tega javnega podjetja izbral Gregorja Klemenčiča, dosedanjega vodjo geoinformacijskega sistema na Komunali in novomeškega občinskega svetnika iz vrst SDS. »Izbrali smo kandidata, ki ima veliko izkušenj, Komunalo dobro pozna, predvsem vse težave, ki se jih je treba prioritetno lotiti,« je danes za Dolenjski list povedal predsednik nadzornikov Peter Kostrevc.

Kot je znano, je bil razpis za direktorja objavljen konec lanskega leta, končal se je 21. januarja, trenutno pa teče 30-dnevni pritožbeni rok, zato podrobnejših informacij Kostrevc ni želel podati.

Po naših podatkih se je za položaj direktorja potegovalo šest kandidatov, med njimi je bil tudi dosedanji direktor Rafko Križman. Eden od njih je nato od kandidature odstopil, tako da so nadzorniki izbirali med petimi in, kot omenjeno, izbrali Klemenčiča.

Sedemčlanski nadzorni svet sicer poleg dveh predstavnikov zaposlenih in dveh zastopnikov okoliških občin ustanoviteljic sestavljajo še trije predstavniki Mestne občine Novo mesto. Kot smo poročali, so konec lanskega leta s te funkcije odstopili Martina Vrhovnik, tedanja predsednica NS, ter člana Tomaž Kovačič in Stanko Žagar. Nadomestili so jih Peter Kostrevc, Tomaž Savšek in Janja Horvat-Jaklič.

Klemenčič naj bi 4-letni mandat direktorja nastopil v začetku marca, svoje mnenje pa mora pred tem podati še svet županov.

‹ nazaj

Komentarji (53)

3.2.2015 1 (4) (3)Ocenilujz 
dobro so si stolčke potalali tile esdesovčki...
3.2.2015 1 (3) (2)OceniMiha 
... pa tut bolj sposobni so.
3.2.2015–3 (1) (4)Ocenivolk 
Sama izbrana elita če pa sds potem je pa že garancija da bo šlo leva roka desni žep ti so za svoja dva mandata pokazali svojo sposobnost zardi njih se prodajajo družbe in imena ki so strateška za Slovenijo le tako naprej pa še malo pa bomo v p.... m.......
3.2.2015OceniDIREKTOV SLOVENSKEGA KATASTRA 
To je Klemenčič, ki je hotel biti direktor urada za kataster v Ljubljani, potem pa se je usral ?
3.2.2015 1 (1) (0)OceniMiha 
Jože Kobe pa ni primeren ?
3.2.2015–1 (1) (2)Ocenikundak 
Ne vem kaj je manjkalo Križmanu in zakaj so ga zamenjali?Če so SDS.evci zraven pa bo treba tudi smeti, zlasti še, papir, temeljito pregledati.
3.2.2015 1 (1) (0)Ocenivseved1 
KO JE BIL IMENOVAN KRIŽAMN PREJŠNJI MANDAT JE BILO TO POLITČNO KADROVANJE, SEDAJ PA JE STROKOVNO. PA ŠE POLITIČNO FUNKCIJO IMA KLEMENČIČ KOT OBČINSKI SVETNIK MO NM, KJE JE TU MACEDONIJA BESEDA IN DRŽA..SICER PA VAŽNO, DA JE NAŠ
3.2.2015 3 (3) (0)OceniRafko 
Spet nič od čiste pitne vode. Rafko je pripravljal projekt 4 leta. Pred tem še Kekec 3 leta. Pred volitvami je Rafko obljubljal, da bo zrihtal filtre v enem mesecu po volitvah. Pa nič. No sedaj so ga pa zamenjali. Glavno da si fantje na komunali izplačujejo preko 6000 eur plače? Rafko pa bo sedaj na komunali poučeval telovadbo, za kar je kvalificiran?
3.2.2015 4 (4) (0)Oceniiva 
vseved1 Kje vidiš problem za Klemenčiča, če je svetnik? Saj je Kambič tudi svetnik, direktor Zarje s 7000 eur plače, pa še sam sebe je nadziral preko nadzornega sveta. Mojca Špecova je direktorica RC, Rdečega križa, pa še podžupanja je bila. Sedaj so ustanovili "supervizor", kjer se bodo kontrolirali sami sebe.
3.2.2015 12 (12) (0)Ocenigliha 
Macedoni preveč mečka z zamenjavami. Že prvi mesec bi morali odstaviti Turka, Kambiča, Novaka, Špecovo, Kuljaja, Bergerja,Križmana, Kovačiča,... in drug politični kader, ki je občino pripeljal pred bankrot. Pa ne samo odstaviti, tudi kazensko preganjati.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava