kronika

Zaradi komentarjev na spletu Ivan Grill dobil pogojno kazen

10.2.2015 | 08:00 | Foto in tekst: J. A.

Ivanu Grillu je sodni senat izrekel dva meseca zapora z enoletno preizkusno dobo. (Foto: J. A.)

Ivanu Grillu je sodni senat izrekel dva meseca zapora z enoletno preizkusno dobo. (Foto: J. A.)

Silvo Mesojedec je proti Grillu vložil tudi odškodninsko tožbo. (Foto: J. A.)

Silvo Mesojedec je proti Grillu vložil tudi odškodninsko tožbo. (Foto: J. A.)

Novo mesto - Prejšnji teden je senat novomeškega okrožnega sodišča odločil, da je nekdanji novomeški poslanec SDS Ivan Grill razžalil svojega nekdanjega strankarskega kolego Silva Mesojedca, ker je 19. septembra 2011 popoldne iz svojega računalnika v državnem zboru poslal žaljiv komentar pod imenom Padalec na spletno stran Dolenjskega lista. Senat mu je izrekel pogojno kazen dva meseca zapora v preizkusni dobi enega leta.

Poleg tega mu je naložil še stroške kazenskega postopka in takse, Silvu Mesojedcu, ki je bil na sodišču v vlogi zasebnega tožilca, mora povrniti izdatke za zasebno tožbo in njegovega zagovornika. Sodba še ni pravnomočna, Grillov odvetnik Klemen Vogrinec, ki je izpostavil, da je v tistem času obstajalo vsaj pet načinov zlorabe IP številke, pa je že napovedal pritožbo na višje sodišče.

Več v novem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (7)

10.2.2015 1 (1) (0)OceniJože 
Nima več kaj v živlenju delat?je to najbližja pot do denarja pridet?Kaj nestavka več v Ljubljani?O ti Silvek ti,koliko si že ti ožalil ljudi pa te ni šel še nobeden tožiti do sedaj,si še v stranki SLS?
10.2.2015OceniJJ 
Kaj poreče na to Ljubljeni vodja ?
10.2.2015–1 (0) (1)OceniMici 
Silvek posveti se raje Romom.Na področju reševanja romske problematike si izreden strokovnjak.
11.2.2015 1 (1) (0)OceniSatirikon 
Najbrž ni pisal Grill komentarja. Jaz mislim, da je bil kak Potrč ali pa Anderlič. Grill tega res ne bi pisal. On že ne. Morda je bil Klinton Bozgo? ;-) Ali pa Tina Maze? Ona ma dost časa, da bi to napisala. Akrapovič? hmmm?!? Grill, bodite dec, pa priznajte in se opravičite. Morda boste lahko kandidirali na naslednjih volitvah. Se zna zgodit, da vas še izvolijo. Vse možno v Sloveniji. ;-)
11.2.2015OceniJakob Gale 
Da je to politični konstrukt z ljubljanskih Murgel, kaj ste pa mislili?
11.2.2015Oceniopozorilo 
Gospod Gale, bodite previdni z komentarji. Tudi zoper vas bi za tak komentar, kaj lahko pričeli sodni postopek zaradi dokaj žaljivih obdolžitev. Murgeljčani namreč, a ne. Toliko v vednost in strogo upoštevanje ! SFSN
12.2.2015OceniJakob Gale 
Hvala za opozorilo, ampak ne vem koga iz Murgel ste mislili, da bi proti meni dal prijavo. Če bi jo - o, komaj čakam! Takšen arhiv kot obstaja o določenih iz tega naselja bi več kot odprl oči marsikomu! Trenutno je najbolj vroča "roba" videokaseta iz Slivnikove zapuščine, ki so jo našli v njegovem sefu. Elanov bivši direktor pripoveduje, komu je kaj bilo dano. Celo uro! Kaj pomeni na koncu kratica, res ne vem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava