košarka

Krka brani pokal, ostali napadajo

14.2.2015 | 10:30 | STA, M. K.

Lani so se pokala veselili krkaši (Foto: arhiv DL; B. B.)

Lani so se pokala veselili krkaši (Foto: arhiv DL; B. B.)

Ljubljana/Novo mesto/Črnomelj - Dvorana Tri lilije v Laškem bo od srede do sobote naslednji teden prizorišče zaključnega turnirja košarkarskega pokala Spar. Prva dva dni so na sporedu štiri četrtfinala, petek je rezerviran za polfinala, v soboto ob 20. uri pa je na sporedu veliki finale.

Glede na žreb je jasno, da se glavna favorita za naslov, ljubljanska Union Olimpija, devetnajstkratni prvak pokala Slovenije, in branilec naslova Krka, ne morata srečati do finala.

Ljubljančane v četrtfinalu v sredo čaka mestni obračun z drugoligašem s Kodeljevega, Krka pa se bo v četrtek pomerila s svojo podružnico, Kolpo iz Črnomlja, prav tako klubom, ki nastopa v 2. SKL.

Tako bosta najbolj zanimiva četrtfinalna obračuna Zlatorog - Šenčur Gorenjska gradbena družba (sreda, 20.00) in Tajfun - Helios Suns (četrtek, 18.30).

Trenerji vseh osmih moštev so na včerajšnji novinarski konferenci predstavili cilje. Tako Aleš Pipan kot Aleksandar Džikić ne skrivata ambicij po lovoriki, ostali klubi pa se želijo čim bolje odrezati, hkrati pa upajo na nenapisano dejstvo, da je pokal specifično tekmovanje in da favoriti vedno ne zmagujejo.

Izjavi trenerjev Kolpe in Krke:

Vladimir Anzulović, trener Kolpe:

"Vsem trenerjem čestitam za uvrstitev na finalni turnir, še posebej pa naši upravi in igralcem, s katerimi smo za Kolpo Črnomelj naredili zgodovinski uspeh. Treniramo enkrat ali dvakrat na teden, do zdaj smo opravili 47 treningov, kolikor jih verjetno Krka naredi v enem mesecu. Kljub temu, da so naše ambicije predvsem v dobrem igranju v 2. SKL, se želimo slovenski javnosti predstaviti na najboljši možen način in upam, da bomo s Krko bili čim boljšo borbo ter, da bodo tekmo vsi igralci končali brez poškodb."

Aleksandar Džikić, trener Krke:

"Na zaključni turnir pokala Spar prihajamo kot aktualni zmagovalci in tudi naslednje leto želimo pokal obdržati v naših rokah. Zavedamo se, da je pokal specifično tekmovanje, v katerem odloča dnevna forma, zato ne moremo in ne smemo nikogar podcenjevati, ne nazadnje nam je letos v ligi Telemach že nekajkrat spodrsnilo. Po novem letu igramo dobro in imamo temu primerne rezultate, žal pa imamo vseskozi veliko težav s poškodbami in boleznimi. Zaradi tega trpi trening, pomagamo si tudi z nekaterimi mlajšimi igralci. Ne vemo, v kakšni postavi bomo igrali, bodo pa tisti, ki bodo lahko nastopali, dali vse od sebe, da bi na koncu spet slavili."

FINALNI TURNIR POKALA SPAR, Laško, 18.-21. februar 2015

Sreda, 18. februarja:

UNION OLIMPIJA : SLOVAN (17.30)

ZLATOROG : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA (20.00)

Četrtek, 19. februarja:

HELIOS SUNS : TAJFUN (18.30 - PRENOS NA TV SLO 2)

KOLPA ČRNOMELJ : KRKA (20.45)

POLFINALE, petek, 20. februarja:

HELIOS SUNS/TAJFUN : KOLPA ČRNOMELJ/KRKA (17.45)

UNION OLIMPIJA/SLOVAN : ZLATOROG/ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA (20.30 - PRENOS NA TV SLO 2)

FINALE:

Sobota, 21. februarja, ob 20.00 (PRENOS NA TV SLO 2)

Vse tekme, ki ne bodo na TV Slovenija 2, si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na www.kzs.si.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava