kolesarstvo

Radoslav Rogina: “ I'll be back” (Vrnil se bom)

7.3.2015 | 09:35 | S. G.

Obtolčeni Rogina (Foto: Adria Mobil)

Obtolčeni Rogina (Foto: Adria Mobil)

Radoslav Rogina: “ I'll be back” (Vrnil se bom)

Po padcu minuli vikend na dirki v Umagu Radoslav Rogina počasi prihaja k sebi. Na družbenem omrežju je sporočil, da se vrača čez en mesec, če bo zdravljenje potekalo brez zapletov. Ekipa Adrie kljub odsotnosti kapetana nadaljuje svoj tekmovalni program. Danes nastopajo na “Poreč Trophy” v Poreču.

Poškodbe Rogine so kljub vsemu hujše, kot so najprej ugotovili v reški bolnici. Po naknadnem pregledu v domačem Varaždinu so ugotovili, da ima poleg odrgnin na glavi zlomljeno ključnico, ki je klasična kolesarska poškodba. Radoslav Rogina je leta 2013 zmagal dirko po Sloveniji. Za letošnji cilj sezone si je zadal dirko po Hrvaški, ki bo potekala sredi aprila zato si želi čimprej na kolo.

Radoslav Rogina: “Ne vem, kaj se je zgodilo. Zavedal sem se šele v bolnici. Po pričevanju sotekmovalcev sem vlekel na čelu, da pripeljemo Kumpa v sprint. Potem me je skupina “požrla” in smo se verjetno zapletli. Cesta je bila speljana rahlo navzdol, zato je bila hitrost zelo visoka. Zahvaljujem se vsem, ki ste mi pomagali po padcu in mi pošiljate vzpodbudna sporočila. Mojim sotekmovalcem želim dobro dirkanje, predvsem pa - pazite se”.

Na dirki Poreč Trophy Adria Mobil nastopa v naslednji postavi: Marko Kump, Primož Roglič, Klemen Štimulak, Kristjan Fajt, Josip Rumac in Domen Novak. Lansko zmago brani Maksym Averin iz ekipe Synergy Baku Cycling Project. Cilj letošnje dirke je zaradi gradbenih del v Poreču prestavljen na Tar, kar bo bistveno otežilo zaključek dirke

‹ nazaj

Komentarji (1)

7.3.2015Oceniadijo 
uspešno in hitro okrevanje, potem pa močne noge, bistro glavo in manj smole s padci.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava