Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
petek, 3. maj 2024
12:00 - 22:00 Festival Karavana okusov, Glavni trg Novo mesto
20:00 Jazz večer: Katja Koren, LokalPatriot Novo mesto
sobota, 4. maj 2024
06:30 Pohod na Golico in Španov vrh, zbor pred Tušem Novo mesto
10:00 - 22:00 Festival Karavana okusov, Glavni trg Novo mesto
10:00 Vodena vadba na Trim stezi Novo mesto, Olimpijski center Novo mesto
VečBela krajina
petek, 3. maj 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
sobota, 4. maj 2024
08:30 Akcija Občanka (pregled dojk), ZD Metlika
nedelja, 5. maj 2024
10:00 Prireditev ob 80. obletnici bombardiranja Dragatuša, Dragatuški plac Dragatuš
ponedeljek, 6. maj 2024
11:00 Prireditev ob dnevu slovensko-britanskega prijateljstva, pri spominski plošči zaveznikom Gornji Suhor
torek, 7. maj 2024
16:30 Bralni klub, Krajevna knjižnica Semič
VečPosavje
sobota, 4. maj 2024
09:00 Pohod po poti trapistov, zbor na starem trgu Brestanica
15:00 Spidvej: Kvalifikacijska dirka za evropsko prvenstvo, Stadion Matije Gubca Krško
19:00 Recital: Jan Volčanšek, Viteška dvorana Brežice
nedelja, 5. maj 2024
17:00 Sprehod po muzeju: muzejski donatorji - ožilje muzeja - Franc Černelič in Lovro Jurečič, Posavski muzej Brežice
ponedeljek, 6. maj 2024
10:00 - 14:00 Dan odprtih vrat, porodnišnica Brežice
Več19.3.2015 | 07:15 | J. S.
Gorenje Ponikve - V Gostilni Rakar na Gorenjih Ponikvah pri Trebnjem so včeraj gostili regijsko tekmovanje v kuharskih veščinah osnovnošolcev v okviru projekta Kuhna pa to. V sedmem tekmovanju v nizu enajstih so se tokrat pomerili mladi kuharji Zasavja in Kočevske. Zmago so odnesli člani ekipe Perkmandeljci iz osnovne šole Narodnega heroja Rajka iz Hrastnika.
Pomerilo se je sicer sedem ekip: dve iz osnovne šole Fara in dve iz osnovne šole Ivana Cankarja iz Trbovelj ter po ena ekipa iz osnovne šole Toneta Okrogarja iz Zagorja ob Savi, osnovne šole Ivana Skvarče Zagorje ob Savi in omenjena, zmagovalna ekipa iz Hrastnika.
V okviru projekta letos sicer mladi osnovnošolski kuharji pripravljajo jedi v treh kategorijah. »Prva je lokalna avtohtona jed po lastni izbiri. Druga je povezana z žiti ali kašami, tretja jed pa je mlečni izdelek ali da ima ta glavno vlogo, ki bi jo tudi želeli imeti za šolsko malico,« pravi vodja projekta Anka Peljhan.
Vse jedi morajo biti povezane z lokalnim okoljem in tradicijo, pomembno je tudi, da tekmovalci izberejo lokalne sestavine. Ocenjevalno žirijo so najbolj prepričali člani ekipe Perkmandeljci, ki so jo sestavljali Luka Kramžar, Urban Kreže, Aljoša Wolfand in Špela Plevnik. Kot še pravi Peljhanjeva, so izstopali z znanjem in lokalnimi sestavinami, upoštevali so tradicijo, ne nazadnje je bil pravi tudi okus.
Galerija (36)
Slika 1: Zmagovalna ekipa Perkmandeljci (Foto: J. S.)
Slika 2: FOTO: Najbolje so skuhali Perkmandeljci
Slika 3: FOTO: Najbolje so skuhali Perkmandeljci
1/36: kuharji 001, kuharji_001
2/36: kuharji 002, kuharji_002
3/36: kuharji 003, kuharji_003
4/36: kuharji 004, kuharji_004
5/36: kuharji 005, kuharji_005
6/36: kuharji 006, kuharji_006
7/36: kuharji 007, kuharji_007
8/36: kuharji 008, kuharji_008
9/36: kuharji 009, kuharji_009
10/36: kuharji 011, kuharji_011
11/36: kuharji 012, kuharji_012
12/36: kuharji 013, kuharji_013
13/36: kuharji 014, kuharji_014
14/36: kuharji 015, kuharji_015
15/36: kuharji 016, kuharji_016
16/36: kuharji 017, kuharji_017
17/36: kuharji 018, kuharji_018
18/36: kuharji 019, kuharji_019
19/36: kuharji 020, kuharji_020
20/36: kuharji 021, kuharji_021
21/36: kuharji 022, kuharji_022
22/36: kuharji 023, kuharji_023
23/36: kuharji 024, kuharji_024
24/36: kuharji 025, kuharji_025
25/36: kuharji 026, kuharji_026
26/36: kuharji 027, kuharji_027
27/36: kuharji 028, kuharji_028
28/36: kuharji 029, kuharji_029
29/36: kuharji 030, kuharji_030
30/36: kuharji 031, kuharji_031
31/36: kuharji 032, kuharji_032
32/36: kuharji 033, kuharji_033
33/36: kuharji 034, kuharji_034
34/36: kuharji 035, kuharji_035
35/36: kuharji 036, kuharji_036
36/36: kuharji 037, kuharji_037
Povezane objave
Ocene komentarjev