dolenjska

Sanitarije tudi Brezarjevim

25.3.2015 | 12:00 | B. B.

Sandi Brezar (Foto: B. B.)

Sandi Brezar (Foto: B. B.)

Novo mesto - Novomeška občina bo Sandiju Brezarju, ki s tremi šoloobveznimi otroki živi v bivalnem zabojniku v romskem naselju v Šmihelu, v naslednjih mesecih vendarle postavila tudi sanitarni zabojnik.

Sanitarije tudi Brezarjevim
Sanitarije tudi Brezarjevim

Začetek zgodbe sega v leto 2013, ko je občina porušila dotrajan in zanemarjen večstanovanjski objekt v naselju. Za tri družine, ki so takrat živele v »bloku«, so nabavili tri bivalne in en skupni sanitarni zabojnik s kopalnico in straniščem. A okoli sanitarij je kmalu nastal »špetir«, saj se družine niso mogle dogovoriti, kdo ga bo čistil, plačeval elektriko in podobno. Zgodba se je dodatno zapletla s t.i. izjavo, s katero naj bi se Romi zavezali, da bodo lepo skrbeli za zabojnik in okolico, da bodo otroke pošiljali v šolo in da se bodo tvorno vključevali v delo in življenje skupnosti, kar pa Brezar ni želel podpisati.

V bran se mu je postavila Zveza Romov za Dolenjsko, ki je o »poskusu discipliniranja domnevno nagajivih Romov« obvestila tudi varuhinjo človekovih pravic. Ta je pred dnevi novomeškega župana pisno pozvala k postavitvi sanitarnega zabojnika, je na včerajšnjem sestanku dejal predsednik zveze Bogdan Miklič.

Podrobneje v jutrišnji številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (5)

25.3.2015 1 (1) (0)OceniTrebnje 
To je samo v Sloveniji možno. Bom še jaz zaprosil varuhinjo človekovih pravic, da mi naj kaj dajo zastonj, čeprav ne bom spoštoval pravila, ki veljajo za vse ljudi v Sloveniji.
25.3.2015–1 (0) (1)Ocenijasmin 
samo to pa rez ni lepo. sanitarje bi jim pa morali poštimati, pa voda i elektrika pa drve
25.3.2015 1 (1) (0)Oceniobčan NM 
jaz tudi nimam sanitarnega zabojnika, torej ga bo občina postavila tudi meni ??
13.8.2017OceniTINE 
častim sanitarni kontejner pod gojem da je notri anakonda
14.8.2017 1 (1) (0)Ocenidolenjka 
Če se prav spomnim, so Brezarjevi že pred več kot dvajsetimi leti zahtevali, da se jim uredijo sanitarije, sami pa niso storili nič. Kdo mislite uredi sanitarije vsem okoliškim prebivalcem, ki tega ne zmorejo sami? Oni se ne pritožujejo varuhinji in ona jih ne najde. Imela bi preveč dela.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava