dolenjska

V Šentrupertu potrdili letošnji proračun

26.3.2015 | 11:05 | J. S.

Občinski svet občine Šentrupert (Foto: J. S.)

Občinski svet občine Šentrupert (Foto: J. S.)

Župan Rupert Gole

Župan Rupert Gole

Šentrupert - Na včerajšnji 4. redni seji so tukajšnji svetniki in svetnice potrdili predlog proračuna za letošnje leto. V Šentrupertu letos načrtujejo dobrih 3,9 milijona evrov prihodkov in 300 tisoč evrov več odhodkov. Za toliko se bo namreč občina letos zadolžila, je včeraj potrdil občinski svet.

V Šentrupertu so sicer v prvi obravnavi potrdili predlog dveletnega proračuna, a so se na občini odločili, da za drugo branje ta finančni dokument pripravijo le za letošnje leto, saj je, kot pravi župan Rupert Gole, za leto 2016 še preveč neznank. »Proračun smo dodatno tudi znižali, saj se tudi glavarina sredi leta znižuje, tako da smo morali nekatere stvari še oklestiti ter dejansko narediti izjemno racionalen in varen proračun,« pojasnjuje župan in dodaja, da letos novih investicij ne načrtujejo, pač pa v glavnem pripravo na naslednje leto oz. naslednjo finančno perspektivo in poplačevanje obveznosti za nazaj.

Občinski svet je na včerajšnji seji tudi sprejel letne programe na področju športa in kulture. Na področju športa bo tako občina razpisala 5.300 evrov, na področju ljubiteljske kulture 12 tisoč evrov in za delovanje občinskega pihalnega orkestra sv. Rupert pet tisoč evrov. Javne razpise bodo objavili aprila.

Zvočni zapisi

Rupert Gole o proračunu 2015

‹ nazaj

Galerija (8)

seja sentrupert 001
seja sentrupert 002
seja sentrupert 003
seja sentrupert 005
seja sentrupert 006
seja sentrupert 007
seja sentrupert 008
seja sentrupert 009

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava