dolenjska

FOTO: Osmi Ivankin sejem

29.3.2015 | 10:00 | Foto in tekst: J. A.

FOTO: Osmi Ivankin sejem
Leopold Sever (tretji z leve) z nosilci treh rekordov.

Leopold Sever (tretji z leve) z nosilci treh rekordov.

Ivančna Gorica - V središču Ivančne Gorice vsako soboto postavijo tržnico, nekajkrat na leto, ob posebnih priložnostih, pa je tam tematski sejem, danes na primer je bil že osmi Ivankin.

To je osrednji pomladanski dogodek na tržnici, ki praviloma sovpada z bližajočimi se prazniki – cvetno nedeljo in veliko nočjo. Temu primerna je tudi ponudba, saj je tam moč nabaviti butarico ali šunko, seveda pa se stojnice šibijo tudi pod drugimi domačimi pridelki in izdelki - zelenjavo, klobasami, sirom in medom, celo ročno izdelan nakit so prodajali.

Ivankin sejem ni le sejem v smislu prodaje in nakupa, temveč so ga člani Turističnega društva Ivančna Gorica obogatili s svojimi starinskimi vozički, ki so jim nekdaj v tem okolju rekli kulice. Na njih so revni kmetje v Ljubljano in celo Trst vozili sezonsko zelenjavo pa jajca in med.

Tokratni sejem je bil poseben zato, ker je na njem Leopold Sever, prejemnik številnih nagrad, upokojeni učitelj, raziskovalec in redni soustvarjalec občinskega glasila Klasje, predstavil svojo najnovejšo knjigo Z rekordi prijetno in domače, v kateri je zbranih sto presežkov iz vsakdanjega življenja občanov Ivančne Gorice.

Dogajanje so s kulturnim programom začinili pevci zasedb Prijatelji in Studenček, Plesni klub Guapa, Glasbena šola Grosuplje in harmonikarji iz Hrastovega Dola.

‹ nazaj

Galerija (20)

ivankin001
ivankin002
ivankin003
ivankin004
ivankin005
Leopold Sever z delčkom rekordrjev.
ivankin010
Jože Zupančič je rekord postavil z ogromnim paradižnikom.
ivankin012
Anica Brčan je postavila dva Klasjeva rekorda, enega z orhidejami in drugega s česnom.
ivankin014
ivankin015
ivankin016
ivankin017
ivankin018
ivankin021
ivankin022
Knjigo in avtorja je predstavila direktorica grosupeljske knjižnice Roža Kek.
ivankin024
Leopold Sever

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava